TEMA: VERDEN SET FRA ET FØRERHUS: Transportminister: Vi er heldige

14. jan 2011, 22:48
Modsat lastbilchaufførerne, mener transportministeren, at vi i Danmark er heldige med, at der kun er lidt kriminalitet på rastepladser.

Det kan være svært at finde folk i transporterhvervet, der ikke mener, at der er behov for indhegnede sikre rastepladser, hvor chaufførerne kan være i fred for kriminelle.

Læs også: Truckere vil have pigtråd om rastepladser

Det skulle lige være transportminister Hans Christian Schmidt (V), der i et skriftligt svar til Avisen.dk bedyrer, at der kun er "begrænsede problemer med kriminalitet mv. på danske rastepladser."

Han henviser til, at Vejdirektoratet vurderer, at der ikke er så meget kriminalitet, at der derfor ikke er grund til at investere i sikkerhed og certificering af rastepladserne, som det sker i Danmarks nabolande.

"Det er således Vejdirektoratets vurdering, at der pt. ikke er behov for yderligere investeringer i sikre rastepladser."

Støttede sikre pladser

Tal fra Rigspolitiet viser ellers, at der herhjemme i fjor skete 8.783 tyverier fra lastbiler og varebiler.

Den forhenværende transport- og energiminister Flemming Hansen (K) mente, at der kunne være et behov.

I hvert fald sagde, han i 2006 i en tale, at "jeg kan kun støtte tankerne om eksempelvis sikrede rastepladser, hvor man trygt kan opholde sig."

Hans Christian Schmidt skriver, at Vejdirektoratet tilstræber i den løbende vedligeholdelse af rastepladserne, at gøre dem trygge at færdes på.

"Dette gøres bl.a. gennem belysning og vedligehold. Vejdirektoratet er løbende i dialog med politiet om de sikkerhedsmæssige forhold på rastepladserne," skriver Hans Christian Schmidt.

Læs også:

Truckere vil have pigtråd om rastepladser

Satans, vi når det ikke

Truckere mister kortet på tvivlsomt grundlag

Sygt system driver chauffører til vanvid

"Jeg vil ikke finde mig i det"

Politiet: Tachografen har altid ret

"Fuck de polske talibanere"

"De ødelægger danske chaufførers image"

 

Set fra førerhuset

Avisen.dk bringer over en uge nyheder om arbejdslivet set fra eksportchauffør Thomas Pedersens førerhus.