Sebbe blev forskrækket, da han raslede 'slik eller ballade', og en mand iført maske åbnede døren. Sebbe løb direkte ud foran en lastbil. Foto: Jumpstory (modelfoto)

5-årig indlagt: "Det er en dybt ulykkelig sag for alle"

14. dec 2019, 08:08
Borgerne i Gl. Rye samler ind til femårige Sebbe, som blev så forskrækket over maskeklædt mand, at han løb ud foran lastbil.

Den femårige dreng der den 31. oktober til halloween i en tragisk ulykke i Gl. Rye blev ramt af en lastbil er stadig indlagt på hospitalet.

LÆS OGSÅ: Dansk sangerinde endelig gravid: Vi har kæmpet i mange år

Drengen pådrog sig blandt andet et brud på bækkenet og skulle have foretaget hudtransplantationer, skriver TV2 Østjylland.

Den femårige Sebbe blev så forskrækket, da en maskeklædt mand åbnede døren til et hus, hvor han havde ringet på for et rasle og sige 'slik eller ballade'.

I sin forskrækkelse løb Sebbe ud på vejen, hvor der i samme øjeblik kom en lastbil kørende. Lastbilchaufføren nåede ikke at reagere og kørte Sebbe ned.

- Det er en dybt ulykkelig sag for alle. Både for drengen, for manden med masken, som jo bare ville lave sjov med børnene, for dem der fulgtes med drengen og selvfølgelig for den lastbilchauffør, der ramte drengen, sagde vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi efter ulykken.

LÆS OGSÅ: Nu reagerer de nærmeste på Zobels død: "De er dybt ulykkelige"

Indsamlig startet

Nu har folk i Gl. Rye, hvor Sebbe bor med sin familie, startet en indsamling til fordel for familien.

- Pengene skal gå til at gøre deres hverdag lidt lettere. De bestemmer selv, om de vil bruge dem på rengøringshjælp, måltidskasser eller en tur i Legoland, fortæller Heidi Christensen, som er en af inititivtagerne.

Hun fortæller til TV2 Østjylland, at familien er dybt rørte, taknemmelige og overvældede over opbakningen.

Indsamling er godkendt af Indsamlingsnævnet og blev sat i værk torsdag. Kort efter den blev slået op i Facebook-gruppen Gl. Rye begyndte de første bidrag at tikke ind.

- Jeg bliver stolt over, at folk i Gl. Rye og omegn bakker op, siger Heidi Christensen til tv-stationen.

Det vides ikke, hvornår Sebbe er frisk nok til at blive udskrevet.

LÆS OGSÅ: Mand skræmmer borgere: Kaster med jernstænger