TopSosser giver folkeskolelærer mundkurv

31. maj 2010, 11:06
Skolelærer fra Esbjerg fik slettet indlæg på Mette Frederiksens Facebookvæg, da hun stillede kritiske spørgsmål til Socialdemokratiets holdning til privatskoler

Den socialdemokratiske topfigur Mette Frederiksen har i flere omgange slettet kritiske spørgsmål på sin Facebook-væg i dagene efter, at hun blev beskyldt for dobbeltmoral ved at sende sin datter i privatskole.

Det fortæller flere Facebook-brugere til Avisen.dk.

En af dem er Heidi Laj Jensen, som er folkeskolelærer i Esbjerg. Hun spurgte i et indlæg, hvordan folkeskolen skal overleve, hvis ressourcestærke forældre som Mette Frederiksen tager deres børn ud af folkeskolen.

Spørgsmålet blev gentagne gange slettet, da Heidi Laj Jensen med en dags mellemrum stillede det.

”Det er for dårligt, at man ikke kan få lov at stille et rimeligt og relevant spørgsmål uden at få det slettet,” siger Heidi Laj Jensen. Hun hævder, at hun langt fra var den eneste, der fik spørgsmål slettet.

Heidi Laj Jensen afviser, at spørgsmålene havde karakter af spam eller på andre måder var useriøse:

"Det var alle relevante spørgsmål, som i værste fald var insisterende."

Heidi Laj Jensens kritik kommer efter, at Avisen.dk tidligere har afsløret, hvordan den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt afviste at svare på kritiske skattespørgsmål fra en FB-bruger, som blev anmeldt til Facebook for spam og efterfølgende fik slettet sin profil.

Helle Thorning sletter kritisk Facebookbruger

S: Der er plads til kritiske spørgsmål

Mette Frederiksen (S) ønsker ikke selv at udtale sig til Avisen.dk.

Partisekretær Lars Midtiby forklarer derimod, at der er plads til alle slags spørgsmål hos Socialdemokratiet, og at de kun sletter indlæg, der er onde eller har karakter af spam.

”Det er ikke et billede, jeg kan genkende. Men jeg vil godt se de konkrete indlæg, og så vil jeg gerne forholde mig til dem. Men et eller andet påstået eksempel kan jeg ikke forholde mig til.

Flere har henvendt sig til os med lignende historier. Tror du da, at det er noget folk, finder på?

"Nej, det tror jeg ikke. Jeg lytter til det, og det gør vi alle sammen. Det er ikke sådan, jeg tænker, at de har skumle motiver. Vi lytter til kritik."

Henrik Qvortrup: Temmelig dumt

Henrik Qvortrup, politisk redaktør på TV2, siger til Avisen.dk, at det er en uheldig form for kommunikation, når man sletter indlæg på Facebook.

"Det er helt almindeligt, at vælgere tester Mette Frederiksen af, nu hvor hun er kommet i politisk klemme (sagen om privatskolen, red.), og det kan da være fristende at slette kritiske indlæg, men det er temmeligt dumt, når det bliver opdaget," forklarer Henrik Qvortrup, der dog tager det forbehold, at han ikke ikke har set den præcise ordlyd af indlæggene. Han mener, at politikere generelt står sig bedst ved at vise overskud ved at forholde sig til kritiske spørgsmål:

”Det er et vilkår i den politiske debat. Dette her kan også være et lærestykke i, hvad man skal passe på med på Facebook."