I Enfidha-Hammamet International Airport, der er Tunesiens nyeste lufthavn, er der frustationer og kaos ved check in. Foto: Zoubeir Souissi/Reuters/Ritzau Scanpix

Topchefer i konkursramt firma fik vilde million-bonusser

23. sep 2019, 14:14
De øverste chefer hos rejsegiganten Thomas Cook har i løbet af de sidste år fået udbetalt 170 millioner kroner i bonusser.

Den konkursramte rejsegigant Thomas Cook har i løbet af de sidste fem år udbetalt over 20 millioner britiske pund i bonusser til firmaets topchefer.

LÆS OGSÅ: Rejsegigant går konkurs: 600.000 rejsende strandet

At flyselskabet i flere år har været tæt på kollaps har ikke forhindret, at de øverste chefer har fået bonusser for cirka 170 millioner kroner.

The Telegraph skriver, at den schweiziske direktør Peter Fankhauser har hævet cirka 70 millioner kroner i løn, mens han har fået udbetalt 24,5 millioner kroner i bonus. De mange penge har han fået, siden han i 2014 overtog direktørposten i selskabet.

Selvom direktørens løn- og bonusvilkår sikkert kan vække vrede og harme hos selskabets nu tidligere ansatte, så har Peter Fankhause ifølge den britiske avis klaret sit job godt.

Tilbage i 2015 var han med til at bryde den negative kurve i selskabets økonomi, men en varmebølge i 2018 var årsag til, at potentielle kunder fravalgte flyveturen for at tilbringe sommeren på de britiske øer.

Med til fortællingen hører også frygten for brexit og et dertilhørende fald af pundets værdi.

Nu er det så slut for Thomas Cook, der er gået konkurs efter 178 år. Selskabet oplyser, at det er gået i betalingsstandsning med omgående virkning.

 I alt står knap 22.000 mennesker i 16 lande til at miste deres job. Heraf 9.000 i Storbritannien.