Lars Sander Matjeka har sat sine ben i Allers mediehus på havnen i København for sidste gang. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dansk topchef fyret: - Jeg skammer mig ikke

27. jan 2020, 15:42
Den fyrede Aller-topchef Lars Sander Matjeka vil ikke stille sine nu tidligere ansatte i en pinlig situation.

Da mediegiganten Aller Media for en uge siden meddelte, at topchef Lars Sander Matjeka stoppede med øjeblikkelig virkning havde Aller Media ikke yderligere kommentarer.

LÆS OGSÅ: Forsikringsdirektør: "Løn og personforsikringer kan blive lige så stort som indboforsikringer"

Men nu taler Lars Sander Matjeka. Aller Media skrev i en pressemeddelelse, at "bestyrelsen er sammen med Lars Sander Matjeka kommet til den konklusion, at der er behov for nye kræfter til at tage selskabet med dets kompetente medarbejdere videre".

Til Finans siger Lars Sander Matjeka, at det er vigtigt at fortælle om både opturene og nedturene.

- Jeg har jo intet at være flov over eller skamme mig over. Tværtimod forlader jeg Aller med stolthed.

Han tilføjer, at han ikke har i sinde at vise sig i mediehuset på Havneholmen i København en sidste gang.

- Der er truffet en beslutning og fundet en afløser (Charlotte Riparbelli er konstitueret som direktør, red.). Så jeg skal hverken fylde, larme eller støje mere i Aller Huset.

- Derfor får jeg andre til at pakke mine kontorting sammen. Jeg vil ikke sætte mine tidligere medarbejdere i en prekær situation ved, at jeg lige pludselig står der med en flyttekasse mellem hænderne. For hvad skal de sige til det? Hvordan skal de reagere? Nu skal Charlotte Riparbelli have masser af plads som konstitueret direktør. Det har jeg stor respekt for, siger  Lars Sander Matjeka til Finans.

LÆS OGSÅ: Kan særlig metode finde Emilie Mengs morder? Sådan knækker hollandsk politi kolde drabsager

47-årige Lars Sander Matjeka fik sparket og røg samme vej som de mere end 50 ansatte han først på efteråret havde sparet væk i en større fyringsrunde.

Det var et historisk rødt tal på bundlinjen, som kostede Lars Sander Matjeka jobbet. Minus 58 millioner kroner stod der på bundlinjen, og i sin pressemeddelelse skrev Aller Media, at det var "et utilfredsstillende resultat".

Lars Sander Matjeka var ansat i Aller Media i to omgange. Først som forretningsudvikler og udviklingschef fra 2013 til 2015 og igen som administrerende direktør fra 2017.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter kronprinsen: Giv ham en skideballe