Københavns Lufthavn har været hårdt ramt af den nuværende corona-krise. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Top 10: De største ansøgere til lønkompensation

26. maj 2020, 09:15
Flyselskabet SAS topper listen over de største ansøgere om lønkompensation fra staten.

Siden corona-krisen i marts brød ud i lys lue er 204.714 danskere sendt hjem fra deres arbejde med lønkompensation fra staten, viser tal fra Erhvervsstyrelsen. Ordningen indebærer, at staten dækker 75 procent af udgifterne til løn eller op til 30.000 kroner om måneden. 

LÆS OGSÅ: Uhyggeligt dobbeltdrab - ofre blev dræbt med økse

Til gengæld skal lønmodtagere, der ikke må arbejde under hjemsendelsen, afholde mindst fem feriedage i perioden. Og indtil videre løber statens udgifter til lønkompensation som følge af corona-krisen op i knap 8,3 milliarder kroner, skriver dr.dk

Den største modtager af lønkompensation er flyselskabet SAS, som har fået tilført 234,9 millioner kroner fordelt på 3.585 medarbejdere, når man medregner datterselskaber. Dermed har SAS modtaget mere end dobbelt så mange penge som nummer to på på listen. 

Med et samlet bidrag på 114,5 millioner kroner indtager Københavns Lufthavne andenpladsen på listen. Omtrent 2.300 medarbejdere er sendt hjem fra lufthavnen, som stort set har været tømt for kunder siden starten af marts.

Tøjgiganten Bestseller er med et beløb på 66,1 millioner kroner den tredjestørste modtager af lønkompensation. Corona-krisen har nemlig betydet, at mange af landets gågader og storcentre har ligget øde hen, hvilket også gælder for Bestsellers forretninger som Jack & Jones, Vero Moda og Only. 

LÆS OGSÅ: Kronprinsens fødselsdagsplaner forpurret

Her kan de se resten af listen

4. Danfoss(64,2 millioner kroner)

5. Scandic (44,1 millioner kroner)

6. Gate Gourmet Denmark (42,1 millioner kroner)

7. DFDS (40 millioner kroner)

8. Magasin Du Nord (38,8 millioner kroner)

9. Widex (38,6 millioner kroner)

10. H&M (33,6 millioner kroner)

Kilder: Danmarks Radio/ Erhvervsstyrelsen