To soldater anholdt for henrettelse foran danskere

28. aug 2008
Afghanske soldater skød og dræbte en fange for øjnene af britiske og danske soldater. To er anholdt.

To soldater fra den afghanske regeringshær er blevet arresteret af de afghanske myndigheder for at have skudt og dræbt en fange i den nordlige del af Helmand-provinsen.

Episoden fandt sted for øjnene af danske og britiske soldater umiddelbart efter et sammenstød mellem oprørsstyrker og koalitionsstyrker nær patruljebasen Attal, erfarer Nyhedsavisens netavis, Avisen.dk.

- Vi kan bekræfte, at en person er blevet dræbt, mens han var tilbageholdt af afghanske soldater. Som følge af episoden har de afghanske myndigheder arresteret to afghanske soldater, og man er i fuld gang med at undersøge omstændighederne omkring drabet på fangen, oplyser pressetalsmand Tim Wiseman fra det britiske forsvarsministerium til Avisen.dk.

Det danske forsvar oplyser, at episoden blev overværet af soldater fra den danske kampvognsdeling i området.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Danskerne observerede episoden på afstand, men havde ingen mulighed for at nå at gribe ind og forhindre drabet. De handlede efterfølgende korrekt og indberettede episoden til deres overordnede, siger presseofficer Nils Ole Markussen fra Forsvarskommandoen.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger var fangen i hænderne på britiske soldater, da afghanske soldater pludselig vendte våbnene mod briterne og fangen. Briterne skal være blevet truet væk, hvorpå fangen blev skudt.

Dette kan man dog ikke bekræfte hos hverken det britiske forsvarsministerium eller det danske forsvar.

faktaboks