Lørdag aften den 11. juli var en militærpolitibetjent ude på en løbetur på Forsvarets område i Brabrand tæt ved Aarhus. Under løbeturen fik han et ildebefindende og faldt om med et hjertestop. Foto: Google Maps/

Forsøgte at genoplive betjent: Nu efterlyses to personer

15. jul 2020, 13:32
En kvinde og en mand reagerede hurtigt og udøvede førstehjælp, da en militærbetjent under en løbetur fik et hjertestop. Nu efterlyser Forsvarets Sanitetskommando dem for at takke for deres indsats.

Lørdag aften den 11. juli var militærpolitibetjent Claus Chris Petersen ude på en løbetur på Forsvarets område i Brabrand tæt ved Aarhus. Under løbeturen fik han et ildebefindende og faldt om med et hjertestop.

To civile personer, en kvinde og en mand, reagerede hurtigt og gav betjenten førstehjælp. Det skriver TV 2 Østjylland

LÆS OGSÅ: Ny analyse: De efteruddanner sig mest

Senere fik de assistance af betjentens kollegaer, der skyndte sig til stedet med en hjertestarter. Der blev tilkaldt en ambulance, og militærpolitibetjenten blev kørt til hospitalet i Skejby. Desværre stod hans liv ikke til at redde, og søndag aften afgik han ved døden.

Nu efterlyser Forsvarets Sanitetskommando manden, som sprang til og forsøgte at redde Claus Chris Petersens liv. Kvinden har de fået kontakt til.

- Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed og rose dem for indsatsen. Vi vil gerne takke dem med blomster og et diplom, fordi der er udvist snarrådighed og handlekraftighed i en kritisk situation, siger Sten Huldgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando, til TV2 Østjylland.

Efterlysningen er slået op på Forsvarets Sanitetskommandos Facebookside. Sten Huldgaard håber, at det kan bringe dem på rette spor af manden, så de på trods af det tragiske udfald, kan takke begge personer:

- En af Forsvarets medarbejdere er afgået ved døden, og det er vi meget berørte af. Men det ændrer ikke noget. Man behøver ikke have dårlig samvittighed.

- Det afgørende var, at de to vurderede situationen på den helt rigtige måde og gjorde det rigtige, og det er det, som jeg vil sige pænt tak for, siger Sten Huldgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando.

Claus Chris Petersen mindes ved en privat bisættelse på tirsdag. Forsvaret vil desuden afholde en mindehøjtidelighed efter sommerferien.

Forsvarets Sanitetskommando kan kontaktes på [email protected], hvis du selv er manden der sprang til, eller hvis du kender ham.