20140415-160417-4-1920x1280we
Jeppe Bruus (th) fra Socialdemokratiet er smittet med coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Ritzau Scanpix

Folketingspolitikere smittet med corona

3. nov 2020, 09:04
Egil Hulgaard (K), stedfortræder for Mette Abildgaard, og Jeppe Bruus (S) er begge smittet med coronavirus.

Det konservative folketingsmedlem Egil Hulgaard er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Egil Hulgaard selv på sin Facebook-profil mandag aften.

- Jeg er blevet testet for corona, og svaret var desværre positivt. Jeg har en lille smule feber, men ellers har jeg ikke de store symptomer.

- Jeg vil derfor opfordre alle, som har været sammen med mig i løbet af den seneste uge, til at få taget en test, skriver Egil Hulgaard.

Også Jeppe Bruus, der er Socialdemokraternes retsordfører, har fået et positivt svar på en coronatest. Det vil sige, at han er smittet med virusset.

- Jeg har her til aften fået et positivt (negativt, da jeg er smittet) svar på en coronatest fra i går, hvor jeg vågnede med feber mv.

- Har været i kontakt med stort set alle, jeg har været til møder med i sidste uge. Er nu isoleret, og håber det er hurtigt overstået. Har det ok, skriver Jeppe Bruus på Twitter.

Egil Hulgaard er stedfortræder for Mette Abildgaard, der siden 1. august har været på barsel.

I den efterfølgende periode har Hulgaard været boligordfører, energiordfører, forsyningsordfører og miljøordfører for De Konservative.

Det er anden gang, at Hulgaard træder til og vikarierer for Mette Abildgaard. Første gang var fra august til september sidste år.

Normalt er Hulgaard medlem af byrådet i Furesø Kommune.

Også et par andre folketingsmedlemmer har prøvet at blive testet positiv for coronavirus.

I starten af oktober blev socialdemokraten Bjørn Brandenborg smittet, og i fredags blev De Konservatives Niels Flemming Hansen også testet positiv.

Tidligere mandag kunne justitsminister Nick Hækkerup (S) fortælle, at han er blevet syg og har symptomer på coronavirus.

Han er derfor mandag blevet testet for virusset og holder sig hjemme, til han har et svar på testen og er rask.

/ritzau/