VORES VALG: To Avisen.dkbloggere valgt til Folketinget

19. sep 2011
Både Pernille RosenkrantzTheil og Uffe Elbæk er nu folketingsmedlemmer

Læsere af Avisen.dk har et særligt godt kendskab til to af Folketingets nye medlemmer. Valget i sidste uge bød nemlig på nyvalg til to af Avisen.dk’s faste bloggere.

Både Pernille Rosenkrantz-Theil, der stillede op for Socialdemokraterne, og den radikale Uffe Elbæk, opnåede flotte personlige stemmetal og røg direkte på tinge.

For 34-årige Pernille Rosenkrantz-Theil, der er ansat som konsulent i fagforbundet 3F, er det anden gang, at hun ryger i Folketinget. Hun var folketingsmedlem for Enhedslisten fra 2001 til 2007 og var en markant frontfigur for listen ved valget i 2005.

I 2008 meldte hun sig ind hos Socialdemokraterne. Hun er opstillet på Fyn, og med næsten 17.000 personlige stemmer fik hun den største vælgeropbakning blandt alle fynske kandidater.

”Mit mandat skal bruges til at skabe højere grad af økonomisk lighed og højere grad af lige livsmuligheder. Konkurrence sniger sig ind i snart sagt alle styringsformer og relationer – og det skaber et samfund af vindere og tabere, og det bryder jeg mig ikke om,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Læs hendes blog på Avisen.dk her

54-årige Uffe Elbæks kan med folketingsvalget skrive et nyt kapital i en allerede lang og spændende karriere. Han var i midt-80’erne med til at grundlægge den århusianske kulturorganisation Frontløberne og seks år senere iværksætteruddannelsen KaosPiloterne, som han var skolens rektor for fra 1991 til 2006.

Uffe Elbæk har siddet i byrådet i Århus for De Radikale fra 2001 til 2007, hvor han flyttede til København for at blive direktør for World Outgames – en international sports- og kulturvestival for homoseksuelle, der i 2009 blev afholdt i København. Siden grundlagde han strategifirmaet Change the Game.

”Da jeg stillede op til Folketinget var det i første omgang ud fra et ønske om, at vi fik et nyt flertal og en ny politik. Og lige derefter et ønske om, at det da for pokker måtte være muligt at udvikle nye måder at udvikle politik på – i en langt mere dynamisk kontakt med borgerne. Det første mål er hjemme. Nu går jeg i gang med det andet,” siger Uffe Elbæk, der er opstillet i København.

Han interesserer sig særligt for kultur, uddannelse og iværksætteri, hvilket også fremgår af indlæg på hans Avisen.dk-blog.

Læs bloggen her