Den toårige dreng faldt under en udflugt i et vandhul og blev kort efter ulykken fragtet med lægehelikopter til Rigshospitalet i København. På det tidspunkt var hans tilstand stadig kritisk. Drengen blev dagen efter erklæret død. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix (arkiv)

To-årig druknede: Pædagoger mistede overblikket

5. nov 2019
Daginstitution kommer ikke under skærpet tilsyn efter ulykke, hvor to-årig dreng døde. Kommunen kræver, at sikkerhedsplaner opdateres.

I en aktindsigt som TV2 Øst har fået hos Holbæk Kommune fremgår det, at rammerne i daginstitutionen Krummeluren ikke var uansvarlige, da en toårig dreng druknede under en udflugt 10. oktober.

LÆS OGSÅ: 70-årig trukket i retten af pensionsselskab: Krævede højere husleje

Den toårige dreng faldt i et vandhul ved Rævebjerg i Mørkøv på Vestsjælland og blev dagen efter erklæret død.

Ifølge en redegørelse fra Krummeluren skete ulykken, da medarbejderne "i et kortere tidsrum" mistede overblikket over børnene. Institutionen fik ikke optalt børnene efter en pædagogisk aktivitet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Til trods for fejlen finder kommunen dog ikke, at de rammer, som turen med børnegruppen er foregået under, kan betegnes som uansvarlige. Kommunen tager dog forbehold for, at politiet endnu ikke har afsluttet efterforskningen af ulykken, skriver tv-stationen.

Holbæk Kommune kræver nu, at Krummeluren skal opdatere sine sikkerhedsplaner. Institutionen oplyser, at man er i gang med at gennemgå praksis og procedure om børnenes sikkerhed, og at man fremover vil tage på tur med mindre grupper, end da ulykken skete.

De ansatte på Krummeluren modtog efter ulykken psykisk førstehjælp, oplyser Arbejdstilsynet til TV2 Øst.

LÆS OGSÅ: Familie snydt af svindlere: Frygter at blive smidt ud af Danmark