Færre besøgende i Tivoli i København får forlystelsesparken til at afskedige 233 ansatte. Foto: Pressefoto

Fyrer 233: ‘En af de sværeste dage i Tivolis historie’

25. jun, 12:11
Forlystelsesparken Tivoli i København afskediger 233 ansatte som følge af færre besøgende på grund af coronakrisen. 'Det berører mig dybt,' siger administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst.

Færre gæster og forventninger om et kommende underskud på op imod 100 millioner kroner får i dag forlystelsesparken Tivoli i København til at afskedige 233 ansatte.

Det er blandt andet ansatte, der har kontakt med kunderne som billetkontrollører, ansatte ved forlystelserne og i informationen, der afskediges. 

Afskedigelserne sker efter, at Tivoli i forrige uge meldte ud, at de ville afskedige cirka 440 ansatte - svarende til 220 fuldtidsstillinger.

LÆS OGSÅ: Tivoli vil fyre 440 ansatte

I en pressemeddelelse udtaler administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst:

- Jeg er glad for, at antallet af berørte medarbejdere er bragt væsentligt ned takket være et godt forhandlingsresultat med 3F, HK og en række andre faglige organisationer. Det ændrer dog ikke ved, at dagen i dag er en af de værste og sværeste i Tivolis historie.

- Det berører mig dybt, at det er blevet nødvendigt at sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere. Men mit håb er, at vi med denne spareplan kommer på benene igen og kan fortsætte den udvikling, som har været nøglen til Tivolis succes de seneste 25 år, lyder det fra Lars Liebst. 

Forbedrede opsigelser

Sidste år havde Tivoli over 4,5 millioner besøgende og et resultat på 167 millioner kroner.

Som følge af coronakrisen er Tivolis sommeråbning i år blevet udskudt med godt to måneder, samtidig med at restriktioner har aflyst koncerter, større arrangementer og sænket antallet af turister.

René Knudsen, der er formand for HK Service Hovedstaden, der organiserer flere af de afskedigede ansatte, kalder afskedigelserne 'tragiske'. Men situationen taget i betragtning er han tilfreds med den aftale om opsigelserne, der er indgået med Tivoli.

- Vi har gennem forhandlinger reduceret antallet af afskedigelser og forbedret opsigelserne for de ansatte, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger René Knudsen.

Antallet af afskedigelser er blevet nedbragt gennem mindre brug af løst tilknyttede afløsere, frivillig fratrædelse, naturligt udløb af tidsbegrænsede ansættelseskontrakter og en fleksibel planlægning af arbejdstid og vagter for både sæson- og helårsansatte.

Ligeledes beholder de deres anciennitet, skulle de blive genansat inden for 12 måneder.

I forbindelse med afskedigelsen af medarbejderne fremhæver René Knudsen desuden, tillidsrepræsentanternes mulighed for at argumentere for, at de enkelte medarbejdere ikke skal afskediges.