En lastbilchauffør risikerer en bøde for at have parkeret i nødsporet på motorvejen, fordi han skulle tisse. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Lastbilchauffør skulle tisse: Få øjeblikke senere lød et kæmpe brag

28. nov 2019
En parkering i nødsporet på grund af trang til at tisse kan koste føreren af lastbilen en bøde. Det parkerede køretøj blev påkørt bagfra af en varebil, men den 59-årige fører af varebilen er udskrevet efter en kort tur på hospitalet.

En tissetur torsdag morgen endte med at blive en skæbnesvanger oplevelse for en 59-årig lastbilchauffør. På det tidspunkt parkerede han sin bil i nødsporet på en motorvejsafkørsel ved Nyborg på Fyn, da han blev overmandet af tissetrangen. Men der gik ikke længe, inden den parkerede lastbil blev ramt bagfra af en varebil. Føreren af varebilen er udskrevet efter en kort tur på hospitalet, skriver fyens.dk.   

Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen, som ifølge fyens.dk dog ikke vil udtale sig om skyldsspørgsmålet på nuværende tidspunkt. Men efter alt at dømme risikerer føreren af bilen en bødestraf for at parkere i nødsporet. Ifølge lederen af den operative sektion i politiets færdselsafdeling Preben Ingemansen er det nemlig ikke tilladt. Han lægger dog vægt på, at han ikke har kendskab til detaljer i den konkrete sag og derfor kun udtaler sig i generelle vendinger. 

LÆS OGSÅ: Nye tal: Hundredevis af borgere døde under og kort efter ressource­forløb

- Nødsporet er ikke til at holde i. Det skal være fordi, der er opstået noget akut så som, at bilen går i stykker, eller at en person i bilen får et ildebefindende. Hvis man skal tisse, skal man i hvert fald ikke gøre det i nødsporet. Så skal man køre helt væk fra motorvejen. Og holder man uretmæssigt i nødsporet, kan man godt få en bøde for det, siger han til fyens.dk og tilføjer:

- Der er fastsat en standardtakst for den slags, ligesom det er tilfældet med andre overtrædelser af færdselsloven. Men der kan være omstændigheder omkring et færdselsuheld, som gør, at bødens størrelse bliver enten større eller mindre.

I forbindelse med uheldet blev motorvejsrampen spærret for trafik, men afspærringen er siden blevet ophævet. 

LÆS OGSÅ: V-veteran skriver vers om voldtægt i julesang: "Rystende og uværdigt"