20200709-094906-A-1920x1280we
FOA-formand Mona Striib ved pressemøde i Eigtveds Pakhus om offentlige overenskomstforhandlinger. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix

Løstansatte sosu'er er øm tå i overenskomst­forhandlinger: Nye tal peger den helt gale vej

8. feb 2021, 06:10
Antallet af timelønnede social og sundhedshjælpere er de sidste fem år steget markant, trods fagforbund og arbejdsgiveres ambitioner om det modsatte.

Når landets kommuner skal finde nye ansatte til børnehaver, plejehjem og rengøringsarbejde, så er det i stigende grad løstansatte vikarer, der fylder rækkerne.

Det viser nye beregninger, som fagforbundet FOA har lavet på baggrund af data fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Ifølge de nye tal er antallet af timelønnede ansatte indenfor områder som daginstitutioner, ældrepleje og rengøring er steget med 17 pct. fra 2015 til 2020.

Dermed udgjorde løstansansættelser 19 pct. af det samlede antal ansatte i november 2015, mens det tal var steget til 21 pct. i november 2020. 

Udviklingen går stik imod den målsætning, som både fagforbund og arbejdsgivere har for regionale og kommunale arbejdsmarked. Hos FOA kalder formand Mona Striib udviklingen for "dybt bekymrende". 

- Flere af vikarer er stik imod det, jeg ser som målsætning på det offentlige område: At sikre det bedste tilbud for blandt andre børn, ældre og syge, siger forbundsformand i FOA Mona Striib.

- Hvad enten det er ældre, børn eller syge fortjener borgerne at blive mødt af de samme medarbejdere i stedet for adskillige vikarer, siger Mona Striib.

På bordet i overenskomstforhandlinger 

Netop spørgsmålet om løstansættelser er et varmt emne i de igangværende overenskomstforhandlinger mellem FOA, og de kommunale og regionale arbejdsgivere i form af Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. 

- Det er arbejdsgivernes ansvar at sikre, at det er attraktivt at arbejde som pædagogmedhjælper, rengøringsassistent eller social og sundheds-medarbejder, siger Mona Striib.

- Derfor er det selvfølgelig også dem, der har ansvaret for at sikre, at de stillinger, der bliver oprettet er fuldtidsstillinger med ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det kommer vi til at minde dem om ved forhandlingsbordet, tilføjer FOA-formanden. 

Mona Striib bemærker, at FOA og de offentlige arbejdsgivere i vid udstrækning er enige om, at antallet løstansættelser skal nedbringes. 

- Men det lader til, at det er en større prioritering for os, end det er for arbejdsgiverne at løse det her problem. Det lader i hvert fald til, at der er en række kommunale og regionale arbejdsgivere, der har fået en dårlig vane med at ty til 0-timers kontrakter og løse ansættelser, når de skal finde nye medarbejdere, siger Mona Striib. 

Hvorfor er det et problem for kvaliteten af ældrepleje eller børnepasning, hvis det er løstansatte vikarer og ikke fastansatte, der varetagerne opgaverne? 

Hvis vi vil sikre velfærd af en høj kvalitet, så skal vi også sikre, at medarbejderne får de kompetencer, der skal til for at levere en høj service. Og at de har arbejdsvilkår, der giver dem overskud til at yde det bedste overfor borgerne, siger Mona Striib. 

- Lige nu hører vi om ansatte, der arbejder under forhold, som mest af alt minder om havnearbejdere i 50'erne. Hvor man ikke ved, om der er arbejde til en dagen efter, når man går hjem fra arbejde. Det er simpelthen ikke godt nok, og det hører ikke til på et moderne dansk arbejdsmarked, siger Mona Striib. 

Regioner: Vi følger udviklingen 

A4 Arbejdsliv har forsøgt at få en kommentar til udviklingen i antallet af løstansatte fra Danske Regioner og KL.

Danske Regioners presseafdeling oplyser, at man fra regionernes side følger udviklingen. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kommunernes Landsforening.