Køkkenchef Claus Henriksen foran Dragsholm Slot. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Michelin-restaurant fik bøde for ulovlig arbejdskraft: Nægter at betale

4. sep 2019
En ansat i køkkenet på restauranten på Dragsholm Slot havde ikke en arbejdstilladelse. Mads Bøttger, slotsejeren, mener dog ikke, at det er sandt.

Michelin-restauranten på Dragsholm Slot ansatte for et år siden en albansk kok. Men det viste sig, at han ikke havde en arbejdstilladelse, og derfor blev slotsejer Mads Bøttger pålagt at betale en bøde. Men det nægtede han.

Det skriver Sjællandske Medier.

LÆS OGSÅ: Henrik skulle stå til rådighed 17 timer i træk: Nu får han erstatning

- Han blev ikke ansat, før han fik sin arbejdstilladelse. Det var en kok fra Albanien, der kom til landet og spurgte, om han måtte arbejde i køkkenet hos Claus (Henriksen, køkkenchef red.). Da hans turistvisium udløb, tog han hjem igen, og så søgte vi et arbejdsvisum, før vi ansatte ham, og han kom tilbage.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi mener, at vi har handlet fuldstændig efter reglerne. I vores branche kommer der hele tiden folk fra hele verden, og vi er altid super påpasselige med ikke at begå nogle fejl, og vi er helt overbeviste om, at der var orden i hans papirer, så vi har bedt om at få sagen prøvet i retten, for vi har altid udenlandske ansattes pas og opholdstilladelse liggende, har han tidligere sagt til Nordvestnyt.

Sagen skulle for retten tirsdag, men af uvisse årsager er sagen blevet pillet af retslisten.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til Sjællandske Medier, at det er på grund af  ”særlige omstændigheder”.

LÆS OGSÅ: Nye regler for topskat: Se om du bliver ramt

Restauranten på Dragsholm Slot har siden 2017 haft en Michelin-stjerne.