Tilskudsjob i kommunen fører sjældent til job

21. okt 2011
Hvis du drømmer om rigtigt arbejde, så er kommunalt løntilskud et mareridt. Kun 29 procent kommer i arbejde.

Hvis du gerne vil have et rigtigt arbejde, så er kommunalt løntilskudsjob en dårlig ide.

Kun 29 procent af de dagpengemodtagere, der har været i kommunalt løntilskud er i rigtigt arbejde et halvt år efter. 55 procent af dem, der har været i privat løntilskud kommer i arbejde i samme periode.

Det viser de nyeste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Her kan man også se, at job med løntilskud i staten i eksempelvis ministerier eller styrelser virker markant bedre end kommunale. Her er 45 procent af de aktiverede i arbejde et halvt år efter.

Ingen positiv effekt
Den manglende effekt af kommunale løntilskudsjob kan Thomas Bredgaard nikke genkendende til. Han er lektor ved institut for statskundskab ved Aalborg Universitet, hvor han blandt andet forsker i aktivering.

”Forskningen viser tydeligt, at offentlige løntilskud ikke har nogen positiv beskæftigelseseffekt, når man sammenligner med en kontrolgruppe,” siger han. 

Et af problemerne er, at kommunerne får flere penge af staten, når ledige er sendt i aktivering. Samtidig er der kvoter for, hvor mange ledige kommunerne skal tage i løntilskud. 

”Det er klart en balancegang mellem hensyn til reglerne og til den enkelte ledige. Kommunerne tænker selvfølgelig også i refusion og rettidighed. Det giver ikke altid det bedste resultat for borgeren,” siger Thomas Bredgaard. 

Midt i fyringsrunde
Et andet problem er, at mange kommuner fyrer ansatte for tiden. Derfor vil der meget sjældent være arbejde til løntilskudsjobbere, når de er færdige. 

”Det er også fordi, kommunerne er i gang med nedskæringer. Samtidig ved vi jo godt, at offentligt løntilskud nogle steder bliver brugt som ekstra stillinger,” siger Thomas Bredgaard.

Trods kritikken mener, Thomas Bredgaard dog ikke, man kan afskrive kommunalt løntilskud som middel.

”Det er ikke nødvendigvis nyttesløst. Det kan være til for eksempel karriereskift, fordi det kan give erfaring indenfor en ny branche,” siger han.

Private løntilskud fører oftere til arbejde, blandt andet fordi privat arbejdsgivere bruger løntilskud til at prøve ledige af inden ansættelse, og fordi private virksomheder har langt større muligheder for at oprette et job til en medarbejder, der viser sig uundværlig.