Tillidsmand: Soldater skal informeres om test

25. mar 2010
Soldater fik ikke at vide, at de var dumpet en grundig stikprøve af deres krigsfærdigheder. Det er for dårligt, lyder det fra tillidsmand.

Forsvarets skal sørge for, at soldater for at vide, hvis de dumper en stikprøvekontrol eller en test kort før udsendelse. Sådan lyder det fra tillidsmand og bestyrelsesmedlem i HKKF, soldaternes fagforening Jan Lings.

"Det er for ringe, hvis forsvaret tester folk, og de ikke får noget at vide om det. Der er jo en grund til, at de bliver testet. Det er forsvarets ansvar at informere om resultater af stikprøver eller test, ellers får soldaterne ikke noget ud af det," Jan Lings.

Det sker efter, at Avisen.dk har afsløret, at 150 soldater dumpede en grundig stikprøve af deres krigsfærdigheder foretaget af Hærens Kampskole, kun tre måneder inden de skulle udsendes i august 2009.

Med livet som indsats

Syv soldater har til Avisen.dk oplyst, at de intet kendte til stikprøven eller resultatet af den. Det er nogle af dem dybt utilfredse med.

"Vi sætter livet på spil. Og så er det et svigt, at vi ikke får at vide, hvad resultatet af kontrollen er, så kort tid før, at vi skal af sted. Kendte man resultatet, kunne man jo anstrenge sig mere til træningen – nogle ville måske vælge at sige op, inden de blev udsendt. Det ville være at spille med åbne kort at oplyse resultatet," lød det fra en af de syv soldater.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her