1.700 SAS-ansatte skal opsiges. Bo Larsen, der er tillidsmand, siger, at han har fået opkald fra bekymrede kolleger. Foto: Privat

SAS-tillidsmand i chok: Kollegerne er begyndt at ringe

28. apr 2020, 11:49
SAS i Danmark skal fyre 1.700 medarbejdere. Bo Larsen, der er tillidsmand for 800 ansatte i SAS Ground Handling, har fået opkald fra bekymrede kolleger.

SAS meldte tirsdag morgen ud, at selskabet på grund af coronakrisen har fundet det nødvendigt at fyre 5.000 ansatte. De 1.700 skal findes i Danmark, resten i Norge og Sverige. Mere præcist skal der siges farvel til omkring 1.900 i Sverige og 1.300 i Norge.

Det er endnu ikke meldt ud, hvilke personalegrupper der er tale om.

LÆS OGSÅ: SAS vil fyre op mod 5.000 ansatte

Bo Larsen, der er tillidsrepræsentant for 800 ansatte i SAS Ground Handling (SGH), fik nyheden i går aftes.

- Os tillidsvalgte fik informationen sent i går aftes. Selvom man godt vidste, at det ikke så godt ud, så får man da et chok, når man ser det sort på hvidt, siger han til A4 Nu. 

I marts blev det ellers meldt ud, at SAS havde valgt at benytte sig af den trepartsaftale, der betød, at de kunne sende flere tusinde ansatte hjem på lønkompensation. Heriblandt var 500 fra SGH. På den måde troede man, at man havde afværget en stor fyringsrunde.

- Vi havde troet og håbet, at vi på den måde var sikret. Men verden ændrer sig hele tiden.

De er bekymrede

Tillidsmanden ved endnu ikke, hvor mange der bliver berørte af de 800 SGH-ansatte, som til dagligt arbejder som bagageportører, skubber fly ud på landingsbanerne og sørger for, at der ikke er is på maskinerne om vinteren.

- Der arbejdes på højtryk lige nu for at finde ud af, hvem der bliver opsagt, og hvad aftalerne bliver. Vi er alle interesserede i at få en afklaring hurtigt. Men der er ingen, der kommer til at stå uden job i dag eller i morgen.  Der kan først træffes afgørelser, efter trepartsaftalen udløber den 30. juni. Ligesom der er mange, der har lange opsigelser.

LÆS OGSÅ: Kabinepersonale om SAS-fyringer: Ikke helt uventet

Bo Larsen kan også fortælle, at han, selvom størstedelen af medarbejdergruppen er hjemsendt, har kontakt til sine kolleger:

- Jeg har kolleger, der er begyndt at ringe til mig her til morgen, fordi de selvfølgelig er bekymrede. Men jeg kan desværre ikke fortælle så meget endnu. Vi afventer at blive kaldt til møde med ledelsen snarest muligt.