Tilbud fra Umbrien: Moden og mørk

28. okt 2010
Et godt tilbud på vin fra Umbrien lavet af den kendte vinmager Riccardo Cotarella

Umbrien er ikke Italiens mest kendte vinregion. Men det er et utroligt spændende område, hvor der i disse år bliver lavet rigtig meget god vin.

En af de mest kendte vinmagere her og i resten af Italien er Riccardo Cotarella. Han står bag den ene af ugens to vine fra Umbrien.

Stilen i hans vine er international. Han bruger moderne teknik og er kendt for at bruge druer, der er meget modne. Han holder sig ikke til de traditionelle italienske druer, men bruger gerne klassiske franske druer som Merlot og Cabernet Sauvignon.

Den anden vin fra Umbrien er en næsten sort madvin med masser af potentiale. Er man til mere klassisk italiensk vin, kan man vælge den Sangiovese baserede vin fra Toscana. Ikke billig. Men utrolig lækker.

 

Ugens bedste vin

Dei, Rosso di Montepulciano, Toscana, Italien, 2007. 99 kroner flasken. Vinens Verden.

Nærmeste forhandler: 6543 4449. www.wine.dk

Et sted mellem Chianti Classico og Brunello. Sådan er denne dejlige Sangiovese baserede vin fra Toscana. Kirsebærsten, frugt og krydderier i næsen. Topvin.

 

Ugens bedste køb

Falesco Pesano, Vinicola Falesco, Merlot, Umbrien, Italien. 99,95 kroner flasken. På tilbud til 2 flasker for 150 kroner. I alle SuperBest butikkerne.

Nærmeste forhandler: 3613 0077. www.gobivin.dk

En italiensk topvin lavet på Merlot-druen, der er kongedruen i Pomerol og Saint-Emillion. Her er den lavet af en af Italiens bedste vinmagere Riccardo Cotarella. Blød og behagelig vin med duft af krydderier, bær og tobak. Godt tilbud.

 

Terre de Confine, Vitalonga, Umbrien, Italien. 125 kroner flasken. På tilbud til 99 kroner. A Vinstouw.

Nærmeste forhandler: 9712 1416. www.a-vinstouw.dk

Endnu en italiensk vin. Og også fra Umbrien. En blanding af Montepulciano og Merlot giver en næsten sort vin, som passer fortrinligt til langtidsstegt vildsvinebryst. En rigtig madvin.

 

Clancy, Shiraz, Merlot og Cabernet Sauvignon, Barossa Valley, Australien, 2008. 124,75 kroner flasken. På tilbud frem til jul til 99,75 kroner flasken. I alle Skjold-Burne butikkerne.

Nærmeste forhandler:43451422. www.skjold-burne.dk

Det første bud på årets julevin. En bombe af frugt brager op fra glasset. Glimrende til julemaden. Masser af fedme til at klare juleanden, og fin sødme til tilbehøret. Prøv den eventuelt til anden Mortensaften og vurder, om det er jeres julevin i år.

 

Darling Cellars, Reserve, Six Tonner, Merlot, Sydafrika, 2009. 54,95 kroner flasken. AMKA vin.

Nærmeste forhandler: 8641 9600. www.amka.dk

Typiske sydafrikanske brændte toner. Blød vin med mørk frugt.

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006. Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.