Peter Gjørup var barnebarn af stifter Børge Rasmussen, der åbnede den første legetøjsbutik i Roskilde i 1950. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tidligere topchef død: Blev 49 år

17. dec 2019
Den tidligere administrerende direktør i Top-Toy, Peter Gjørup, er død 49 år gammel.

Peter Gjørup, der er tidligere administrerende direktør i Top-Toy, som stod bag Fætter BR-kæden, er død af kræft i en alder af 49 år.

Den 8. december sov han ind omgivet af sine nærmeste, efter han tabte kampen til kræft. Det skriver familien i en nekrolog på sn.dk.

LÆS OGSÅ: Blev millionær i frokostpausen: Overvejer tidligere pension

Peter Gjørup var barnebarn af stifter Børge Rasmussen, der åbnede den første legetøjsbutik i Roskilde i 1950. Han startede selv i virksomhedens IT-afdeling i 1992 og varetog gennem årene en række poster, indtil han i 2009 satte sig i chefstolen som administerende direktør. Her blev han siddende indtil familien solgte Top-Toy i 2016.

Efter salget af Top-Toy brugte Peter Gjørup mere tid på sin familie betående af hustuen Susanne Gjørup og deres tre børn.

"Den omsorg, Peter viste familien, gjaldt også de mange ansatte hos TOP-TOY. Peter udviste en særlig evne til at være nærværende, imødekommende og få folk til at føle sig godt tilpas," skriver familien i sin nekrolog.

Peter Gjørup blev bisat ved en privat ceremoni fra Himmelev Kirke den 17. december.