Her ses Karen Hækkerup med en anden tidligere minister, nemlig den tidligere kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere minister afslører: Derfor droppede jeg topjob

25. maj 2020, 08:55
Karen Hækkerup valgte at forlade posten som direktør for Landbrug & Fødevarer for at gå hjemme med sin datter i næsten et år.

For to år siden stoppede Karen Hækkerup med at arbejde som direktør for Landbrug & Fødevarer.

Dengang lød forklaringen, at hun skulle hjem til familien. I Børsen løfter den tidligere socialdemokratiske minister lidt af sløret for, hvorfor hun forlod en stilling, som hun tilsyneladende trivedes i:

LÆS OGSÅ: Tidligere folketingsmedlem lancerer nyt parti

- Min yngste datter havde det rigtig svært, så jeg var nødt til at komme hjem, siger 45-årige Karen Hækkerup til avisen uden at komme nærmere ind på datterens tilstand. 

Hun lægger i interviewet ikke skjul på, at det har været hendes mand Ole Hækkerup, der har været mest hjemme og passe på parrets tre børn, mens Karen Hækkerup har passet først sin ministerkarriere og siden sin karriere i erhvervslivet.

Hun fortæller blandt andet, hvordan hendes yngste barn troede, at hun havde ligget i sin fars mave, og hvordan hendes børn mente, at hun kun kunne lave julemad. Men i stedet for at bebrejde sig selv, at hun ikke har været ligeså stor en del af sine børns liv, som hendes mand har, så prøver hun at se det som en positiv ting, at hun har giftet sig så godt med én, ”der er lige så fantastisk i sit forældreskab, som man synes, man ville have været selv”.

LÆS OGSÅ: Topøkonomer: Giv forbrugspenge til folk med lave indkomster

I dag er Karen Hækkerup generalsekretær for Unicef Danmark. Hun endte med at gå hjemme med sin datter i 11 måneder, før hun tog jobbet.

Karen Hækkerup er tidligere social- og integrationsminister (2011-13), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri (aug.-dec. 2013) og justitsminister (2013-14). ​​​​​​