Direktør for de danske biografer, tidligere forbundsformand Lars Werge, forsøger nu at komme i Folketinget for Socialdemokratiet. Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere journalist-formand vil i Folketinget

28. nov 2020, 15:40
Lars Werge, der er direktør for Danske Biografer, vil i Folketinget for Socialdemokratiet.

Tidligere formand for Dansk Journalistforbund og nuværende direktør for Danske Biografer, Lars Werge, går efter at blive kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet.

Det skriver han på det sociale medie Twitter.

- Jeg har, efter opfordring og mange overvejelser, valgt at stille mig til rådighed for demokratiet, og søger opstilling til Folketinget for mit parti Socialdemokratiet, skriver han.

Ifølge mediet VanløseLiv har den fælles valgbestyrelse for Vanløse og Brønshøj-Husum-kredsene peget på Lars Werge. Om han bliver kredsenes kandidat vil blive afgjort ved en urafstemning mod Jarl Fehyling.

Til VanløseLiv siger Lars Werge, at han vil kæmpe for København, hvis han bliver valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet.

- Det er indlysende, at København trænger til stærke, socialdemokratiske stemmer også i Folketinget. Vores hovedstad klarer sig fremragende i internationale målinger.

- Men jeg er enig med partiets ny spidskandidat til overborgmesterposten, Sophie Hæstorp Andersen, når hun peger på, at Folketinget har svigtet København i forhold til investeringer i blandt andet fremtidens trafikløsninger, siger han til mediet.

/ritzau/