Carolina Magdalene Maier (nummer to fra venstre) ses her sammen med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, Josephine Fock og Johannes Schmidt-Nielsen (th). I dag er det kun Lars Løkke Rasmussen, som har sæde i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Tidligere folketingsprofil får nyt job: Vil videreudvikle stolt dansk tradition

7. nov 2019, 18:26
Carolina Magdalene Maier har en fortid som medlem af Folketinget for Alternativet. Nu skal hun arbejde for folkeoplysning.

Carolina Magdalene Maier har fået job som sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), skriver Dansk Folkeoplysnings Samråd i en meddelelse.

LÆS OGSÅ: Presser Mette F.: ”Dybt kritisabelt”

Carolina Magdalene Maier har en fortid som politisk ordfører og gruppeformand for Alternativet, men opnåede ikke stemmer nok til et genvalg til Folketinget ved valget i juni.

Hun har desuden en fortid som centerleder for Videncenter for Patientstøtte og leder af Nordisk Arbejdsmiljø i Tryg Forsikring.

- Carolina kommer til DFS med en ambition for de folkeoplysende organisationer og med en solid bagage fra sit virke, både politisk og professionelt. Hun er den helt rigtige person i jobbet, siger DFS-formand Per Paludan Hansen i meddelelsen fra Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Hovedpersonen selv siger blandt andet, at hun vil arbejde for, at folkeoplysning forbliver en stærk og vedkommende stemme i det offentlige rum.

- Vi har brug for folkeoplysningen til både at reflektere over og påvirke samfundsudviklingen. Vi skal videreføre og styrke de folkelige fællesskaber i Danmark. Det er, når vi bevæger os sammen, at vi bevæger samfundet, siger hun og tilføjer:

- Jeg er meget ydmyg over at få lov til at være en del af det vigtige arbejde det er at bevare og videreudvikle den stolte danske tradition for folkeoplysning.

Carolina Magdalene Maier er uddannet cand.scient.soc. fra Københavns Universitet og tiltræder sit nye job 1. december.

LÆS OGSÅ: Blev fyret efter forhold til ansat: Nu får han stort gyldent håndtryk