Bent Isager-Nielsen har i mange år været et kendt ansigt på tv i kraft af sit arbejde som politimand. Her ses han ved et pressemøde i maj 2014 i forbindelse med anholdelsen af Henrik Qvortrup i sagen om læk af personfølsomme oplysninger fra Nets til Se og Hør. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt drabschef dropper pensionist-livet: Skal være tv-vært

6. okt 2019
Politimanden Bent Isager-Nielsen bliver vært i et nyt kriminalprogram på DR.

Den tidligere chef for Rejseholdet og politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Bent Isager-Nielsen sætter sin nye status som pensionist på pause.

LÆS OGSÅ: Tidligere tv-vært brød sammen efter voldsom oplevelse: Jeg græd og græd

- Jeg havde været der i 44 år nøjagtigt på dagen, da jeg gik på pension. Det er jo en del af min identitet og mit liv i så mange år. Beslutningen var svær at træffe, og den har været undervejs nogle gange. Først da jeg blev 63, 65, 66, og så skete det som 67-årig. Og det var jo ikke, fordi jeg blev træt af politiet, jeg ville bare gerne lave noget andet, fortæller Bent Isager-Nielsen til Her og Nu.

Den 68-årige politimand vil fra tirsdag på DR1 kunne ses i en ny rolle som tv-vært i programmet "Når forbrydelse ryster os".

Her vil Bent Isager-Nielsen bruge sine mange år i politiet til at gå "dybere end bare overskrifter".

- Jeg er katalysator for seerne. Jeg ved jo, at folk tænker: ”Hvorfor gør de sådan?”. Jeg har tit ærgret mig over, at pressen ikke kommer et lag dybere og forklarer lidt. Mange ting bliver ikke løst ved mere politi og længere straffe, det ligger et helt andet sted. Det håber jeg, at vi kan folde ud i programmet, siger han til ugebladet.

Det passer Bent Isager-Nielsen perfekt at lave tv om politiarbejde, for så kan han nemlig holde fast i politimiljøet, siger han til Her og Nu og tilføjer, at han vil "være politimand, til jeg dør".

Troede han var død

Bent Isager-Nielsen fortalte for nyligt, at han som ung soldat var involveret i en alvorlig ulykke, der var tæt på at koste ham livet.

I en uge lå han bevidstløs, og imens havde andre allerede erklæret ham død.

- Flaget på kasernen var ved en fejl gået på halv, fordi der var opstået en misforståelse. Man troede, at jeg var afgået ved døden, fortalte han om den dramatiske oplevelse.

LÆS OGSÅ: Købmand raser over kommune: Skandaløst