Venstres Morten Løkkegaard, der her ses med hustruen Connie Dahl Løkkegaard, er valgt som partiets spidskandidat i Gentofte Kommune. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere DR-profil vil være borgmester

23. jun 2020, 17:47
Venstres Morten Løkkegaard er valgt som spidskandidat i Gentofte, hvor Hans Toft fra De Konservative sidder tungt på posten som borgmester.

Morten Løkkegaard, der sidder i Europa-Parlamentet for Venstre, er blevet valgt som partiets spidskandidat i Gentofte Kommune, når der til næste år skal være kommunalvalg.

LÆS OGSÅ: Krifa-direktør stopper med øjeblikkelig virkning

Den tidligere DR-profil er dermed ét skridt nærmere borgmesterkæden i den nordsjællandske kommune, der siden 1993 har haft Hans Toft fra De Konservative som borgmester.  

- Venstre Gentofte har vist mig den store tillid at vælge mig som spidskandidat til kommunalvalget næste år, skriver Morten Løkkegaard i et opslag på Facebook.

Den 55-årige politiker blev i 2009 valgt til Europa-Parlamentet, og ved sidste års europæiske valg endte det også med, at han udløste en billet til magtens højborg i Bruxelles.

I november 2017 blev Morten Løkkegaard valgt ind som det eneste medlem af Venstre i Gentoftes kommunalbestyrelse. Til næste år skal han så forsøge at vriste borgmesterposten fra 73-årige Hans Toft, der kan prale med, at han er den længst siddende borgmester i Danmark.