Pernille Aalund er flyttet på landet med sin kæreste Kim Boye, der tidligere har været professionel fodboldspiller for AB. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tidligere direktør og tv-vært fik diagnose: Det er fuldstændig utænkeligt jeg møder op

24. jan 2020, 13:18
Pernille Aalund har lagt karrieren i offentlighedens søgelys bag sig og er flyttet på landet.

En gang var Pernille Aalund vært for sit eget talkshow, senere var hun innovationsdirektør for magasinudgiveren Aller. I dag lever hun en mere tilbagetrukket tilværelse på landet med sin kæreste Kim Boye.

Der er en grund til, at hun har lagt karriereræset i offentlighedens søgelys på hylden. Den 57-årige Aalund har det nemlig svært med at være sammen med mange mennesker i længere tid ad gangen. For ni år siden fik hun diagnosen Asperger syndrom, der muligvis kan være forklaringen.

LÆS OGSÅ: Skat tjekker færre virksomheder, men finder mere snyd - Lugter langt væk af massiv svindel

Da hun var topdirektør på Aller, klarede hun jobbet med særlige aftaler:

– Jeg fik lov at vælge kontor længst væk fra alting, og direktionen accepterede, at jeg havde en fast plads i direktionslokalet og ofte gik rundt eller stod helt nede bagved, når vi holdt møder. Jeg kom sjældent i kantinen, og jeg var god til at lægge pauser ind i løbet af min dag. ”Pernille-tid” kaldte vi det. Så sad jeg helt for mig selv og lavede f.eks. strategier, forklarer Pernille Aalund til ALT for damerne.

Hun fortæller også, at hun har haft det svært med at deltage i sociale arrangementer. Derfor har hun været meget lidt ”på” i forhold til, hvad hun burde med det job, hun havde. I dag er det ”fuldstændig utænkeligt, at jeg møder op til sådan et arrangement”, forklarer hun i interviewet.

I interviewet optræder hun med sin datter, Anine-Petrea Lindvig, der har fået samme diagnose.  

LÆS OGSÅ: Frynsegoder - Borgmester blæser på reglerne

Asperger syndrom ligger inde for autismespektret. Ifølge Netdoktor er det en mild form for autisme.

For både Pernille Aalund og hendes datter har det betydet, at de har det svært med at være sammen med mange mennesker. Anine-Petrea Lindvig, der arbejder som skuespiller, fortæller også, at hun har svært ved at læse og forstå andre mennesker.