Det er ikke nemt at jage en fadøl igennem, når der er plexiglas mellem gæsterne og bartenderen, siger Kim Christiansen til B.T. (Arkivfoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Tidligere DF-profil: ”Jeg er på offentlig ydelse”

30. maj 2020, 09:53
Kim Christiansen mistede sin plads i Folketinget, da Dansk Folkeparti gik tilbage ved sidste valg. Nu venter han med at åbne dørene til sin kro i Mariager.

Kim Christiansen måtte kigge langt efter et mandat og dermed en plads i Folketinget, da danskerne gik til valg på grundlovsdag for snart ét år siden.

LÆS OGSÅ: Kæde går konkurs i Danmark

Dansk Folkeparti gik ved folketingsvalget så meget tilbage, at der ikke var et mandat til partiets tidligere transportordfører i Østjyllands Storkreds.

Sammen med hustruen Pia Adelsteen, der også sad i Folketinget for Dansk Folkeparti, driver han kroen A'porta i Mariager, hvor parret endnu ikke har åbnet for dørene.

- Jeg er på offentlig ydelse. Vi får jo lønkompensation og omsætningstab. Og vi har valgt ikke at åbne endnu, fordi de nye regler er vanskelige at overholde. Det er ikke nemt at jage en fadøl igennem, når der er plexiglas mellem gæsterne og bartenderen, siger Kim Christiansen til B.T.

Den tidligere DF-profil siger, at de regler, der har gjort det muligt for barer at restauranter at genåbne i forbindelse med coronavirus, er lavet af folk, der ikke ved en klap om virkeligheden.

Kim Christiansen og hustruen satser dog på at åbne for dørene til A'porta, når genåbningens tredje fase starter.

Den 63-årige kroejer siger til B.T., at han ikke har besluttet sig for, om han genopstiller ved næste valg.

- Måske vender jeg tilbage til kommunalpolitik, som jeg forlod i 2011. Arbejdspresset var for hårdt, og jeg fik skældud af Pia Kjærsgaard, fordi jeg ikke var der nok.