DAGENS TIP: Tid til at tage cyklen på arbejde

21. feb 2011, 06:00
Fem gode råd til at komme i sadlen

Foråret spirer, og det får rigtig mange til at snuppe cyklen, når de skal på job. Men hvis de første fuglefløjt ikke er nok for dig, så giver vi dig her fem gode råd og grunde til at komme i sadlen.

 

Ingen er vist i tvivl om, at den sundeste og sjoveste vej til jobbet foregår i sadlen på enjernhest.


Derfor får du her fem af de bedste tip til, hvad du skal have styr på, inden du skal kastedig ud i foråret på hjul og slange.

1. Gør cyklen forårsklar

Få din cykel sat i tip top stand. Det giver simpelthen køreglæde. Pump dækkene og smør kæden. Er der større reparationer, så kan du overlade ansvaret til din lokale cykelhandler. "Hvis du ikke har en ordentlig cykel, så er det bare ikke sjovt at cykle," siger projektchef i Dansk Cyklist Forbund, Kristian Simonsen.

2. Få styr på badeforhold

Mange gider ikke cykle på job, fordi de ankommer svedige. Derfor er det vigtigt, at din arbejdsplads har et rent badeværelse.
"Der skal være rene håndklæder og gjort rent hver morgen. De fleste arbejdsgiverevil gerne hjælpe, hvis man spørger," mener Simonsen, der står i spidsen for projektet Cykelvenlig Arbejdsplads.
Der skal også være cykelparkering, en god pumpe og et lille cykelværksted på denperfekte cykelarbejdsplads.

3. Forebyg punkteringer

Noget af det mest irriterende ved cykler er, når dækkene bliver flade.
"Jeg anbefaler virkelig, at man køber et par indlæg til dækkene. De gør, at de flestepunkteringer undgås," siger cykeleksperten.

4. Få styr på udstyret

Cykelhjelm gør det ikke alene. Især hvis man cykler længere, så skal beklædningen værepå plads.- Du skal have en trøje, du bruger til at cykle i. Så kan den hænges op et sted på jobbet,når du ankommer, lyder anbefalingen.

5. Spar kassen og lev længere

Mens prisen på benzin og offentlig transport kun går opad, så er det som altid næstengratis at cykle. "Økonomien er sammen med motionen de bedste argumenter for at cykle til job," minder Simonsen om.Risikoen for, at du dør før tid, falder med 30 procent, hvis du er cyklist, fastslårundersøgelser.

Bonustip

Hvis du har over 12 kilometer til job kan du få kørselsfradag – også når du cykler. Cykler du i arbejdstiden kan din arbejdsgiver give dig 48 øre per kilometer skattefrit i befordringsgodtgørelse.

Tag cyklen på job

1. Sæt cyklen i stand

2. Tag rent bad på jobbet

3. Forebyg punkteringer

4. Hav skiftetøj med

5. Spar kassen og bliv sundere