Odense Kommune og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har fået lov at hæve skatten med knap 37 millioner kroner. Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ti kommuner vil hæve skatten: Se hvilke her

9. okt 2019
Ti kommuner kan i 2020 samlet øge kommuneskatten med 200 millioner kroner.

Bor du i kommunerne Odense, Dragør, Greve, Roskilde, Stevns, Esbjerg, Kolding, Holstebro, Randers eller Hjørring, så kan du forvente at blive opkrævet mere i skat i 2020 (se tabel under artiklen).

LÆS OGSÅ: Dansk butikskæde i krise: Nu flygter de ansatte

De ti kommuner blev nemlig trukket op af Social- og Indenrigsministeriets hat, da der forleden blev givet grønt lys for 200 millioner kroner.

De ti kommuner havde søgt om lov til at hæve skatten for samlet cirka 501 millioner kroner, men måtte altså nøjes med et beløb der var væsentlig lavere.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ansøgningerne kunne ikke imødekommes fuldt ud, "fordi de overskrider den afsatte ramme på 200 millioner kroner. Det er det beløb, som landets kommuner må hæve skatten for, hvis andre sætter den tilsvarende ned. Det ligger i regeringens økonomiaftale med KL", skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Men bare fordi kommuner har fået lov til at hæve skatten, behøver de ikke nødvendigvis udnytte den fuldt ud, noterer Social- og Indenrigsministeriet:

"Det er nu op til de ti kommuner, om de udnytter den andel af rammen, de har fået. Og landets kommuner skal koordinere, at skatten ikke samlet set bliver højere i kommunerne i 2020".

LÆS OGSÅ: Paludan truer jysk teater: Giv mig penge

Grafik: Social- og Indenrigsministeriet