Thulesen erkender: Min rolle som partiformand har været til diskussion

19. sep 2020, 18:50
Når et fodboldhold taber mange kampe, kommer træneren til debat. På lignende vis har rækken af valgnederlag til DF skabt diskussion, erkender DF-formanden.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl afviste så sent som i sommer at pege på sin efterfølger. Det ville være direkte »dumt« at begynde på en navneleg, når han havde planer om at blive siddende i mange år, mente han.

Nu har han skiftet holdning, skriver Jyllands-Posten.

På mandag udkommer bogen ”Kong Kristian – mennesket, magten og faldet” - en bog om DF-formanden baseret på anonyme kilder. Den er medvirkende til, at Thulesen nu peger på Messerschmidt, forklarer han i et interview med Jyllands-Posten.

Her gør han det samtidig klart, at han ser det som sin opgave at have arvefølgen klar.

- Det er jo ikke godt for en leder af et parti at være i en situation, hvor man tænker, at hvis jeg lige pludselig ikke er der en dag, så er der ikke nogen, der vil tage over. En leder skal både sørge for at drive tingene, mens man er leder, men man skal også sørge for, at der er kompetente mennesker omkring en, som vil være i stand til at drive foretagendet videre, hvis jeg lige pludselig ikke længere er der en dag, siger Thulesen, der ikke vil sætte dato på, hvornår han træder tilbage som formand.

- Jeg sætter ikke et sluttidspunkt på. Så længe jeg er formand, er jeg 100 pct. formand, og det er jeg lige præcist til den dag og det sekund, hvor jeg siger, at jeg ikke er det mere.I interviewet erkender Thulesen, at hans position som formand har været til debat i partiet.

- Jeg ved godt, at der i løbet af det sidste år - selvfølgelig - har været diskussioner på kryds og tværs om, hvordan det går. Vi har jo haft en frustration over vores valgnederlag. Når folk har været samlet, har de diskuteret alt muligt mellem himmel og jord: Skal vi stille op på en anden måde? Er der noget galt med vores politik? Hvordan får vi den kommunikeret bedre? Det er ikke anderledes, end når et fodboldhold taber mange kampe - så vil der også på et tidspunkt være fanskarer, der mødes og diskuterer, om træneren er den rigtige,  siger han, der dog ikke mener, at der i partiet har været direkte kupplaner imod ham.

- Den type diskussioner, der har været mange steder, oplever jeg ikke som kupplaner, og derfor vil jeg ikke bruge bogen til at kigge tilbage og tage fat på folk ud fra, hvad der måtte være sagt, når man tror, at man sidder i en sluttet kreds og frit kan diskutere partiets fremtid, siger Kristian Thulesen Dahl.