Klamme ting i fødevarerne: Thisemælk med klam klump gav maveonde

25. apr 2011, 11:30
En mand fik ondt i maven, 100 kroner og en bomuldstaske efter at have drukket mælk en klump industrifedt. En beklagelig fejl, siger mejerichef.

"Min mave opførte sig ganske besynderligt, efter jeg havde påbegyndt min morgenindtagelse af cirka halvanden deciliter mælk fra den omtalte karton."

Sådan beretter en vred mandlig kunde, der mistet tilliden til produkter fra Thise Mejeri, efter, at han i fjor var tæt op at drikke klump industrielt smørrefedt, som ved en fejl var havnet i en karton minimælk.

Avisen.dk har fået aktindsigt i de breve, han skrev til fødevarekontrollen og mejeriet. Her studser han over en forklaring, som han fik fra Thise Mejeri.

Fødevaregodkendt

Mejeriet meddelte ham, at det smørrefedt, han havde fundet i mælken, var "fødevaregodkendt."

Men det afviste fødevarekontrollen, der fastslog, at der i Danmark ikke findes en godkendelsesordning til sådanne industrielle smøremidler.

"Smørefedt skal ikke være i mælk eller andre fødevarer," slog myndigheden fast.

Økologisk bomuldstaske

Forbrugeren fik et venligt brev med en undskyldning fra mejeriet. Og en gave:

"At de sender mig en check på 100 kroner og en økologisk bomuldstaske med mejeriets logo på, har jeg moret mig en del over," skrev kunden sarkastisk til fødevarekontrollen.

"Hvad skal vi gøre," spørger mejeribestyrer Poul Pedersen hos Thise Mejeri.

"Hvis jeg havde givet ham 5.000 eller 50.000 kroner, havde han beskyldt mig for bestikkelse," siger han og forklarer om uheldet:

"I tappemaskinen var noget smørrefedt på mærkværdig vis faldet ned i karton. Det var en beklagelig fejl, som absolut ikke må ske," erkender mejeribestyreren.

Han siger, at mejeriets medarbejdere gjorde en stor indsats for at få opklaret årsagen, og at der siden er strammet op, så uheldet ikke kan gentage sig.

Klamme ting i maden

Avisen.dk har i en artikelrække afsløret, at Fødevarekontrollen og fødevareproducenterne gang på gang undlader at trække varer tilbage, selv om de kan indeholde ulækre og farlige ting og kemalier.