Test: Her køber du billigst ind på nettet

29. apr 2010
Undgå køhelvedet efter arbejde: Køb ind på nettet. Avisen.dk har tjekket ni muligheder.

Hold nu op.

Hold.
Nu.
Op.

Igen? IGEN?

Vi har alle tænkt det. Tanken er i bedste tilfælde et tilbagevendende irritationsmoment,  i værste en kronisk sindslidelse for størstedelen af befolkningen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tanken, som uvilkårligt bliver fremkaldt af den for-fanden-mand-endnu-en-gang-tre-gange-så-lang-som-slikhylden-Nettokø-hvorfor-ansætter-de-ikke-nogle-flere-kassemedarbejdere. Altså den kø, som altid er længst i timerne lige efter din otte lange timer arbejdsdag.

Hold nu op.

Løsningen findes - og den koster dyrt

Men internettets komme har bragt løsningen med sig. Den er dyr, og du får ikke varerne mellem hænderne, inden du køber, men den findes: supermarkeder på nettet.

Avisen.dk har set 9 netsupermarkeder igennem for priser og leveringsmuligheder. I de digitale indkøbskurve puttede vi:

  • en liter økologisk skummetmælk
  • en agurk
  • 500 gram oksekød, 8-12%
  • To tuber Zendium tandpasta
  • En stor pose Matador Mix

Og den billigste er...

Den bedste pris på de fem varer fik vi hos Yellowman.dk, som ville have 134 kroner og 70 øre inklusiv levering. Også hos E-supermarked.dk, ricewood.dk og sartovet.com holder prisen sig på under 150 kroner.

Dyrest er Indkobslisten.dk med 168 kroner for indkøbet, mens Torvet.dk og Superbest.dk tager henholdsvis 157,75,- og 159,55,- for det hele.

Ved at taste den rigtige web-adresse kan du altså spare 34 procent på dine dagligvareindkøb på nettet.

Vælger du køen og går i Netto, bliver det dog langt billigere. Her fås varerne til 99 kroner og 75 øre - altså hele 35 procent billigere end netbutikkernes mest konkurrencedygtige, Yellowman.dk. Men så skal du også selv betale for plasticposen.

Vær opmærksom på leveringen

Hvor priserne på almindelige supermarkeders bæreposer holder et nogenlunde stabilt niveau, svinger netbutikkernes transportomkostninger voldsomt. Helt fra gratis levering hos Ricewood.dk til op til 59 kroner hos Torvet.dk.

Tjek derfor leveringsprisen, inden du går shopamok i pastinakker og bagepulver.

Og endnu vigtigere: Undersøg dækningsområdet. Langt de fleste bringer kun ud til bestemte dele af landet. Testens billigste betjener således udelukkende københavnere, mens Indkobslisten.dk kun har med Odense Kommune at gøre.

Se Avisen.dk's fulde pristest af 9 online supermarkeder.

Køb ind her

Her finder du de ni netsupermarkeder, som Avisen.dk har tjekket.