Terrorudvist tuneser får lov til at blive

21. okt 2008
Den tuneser, som uden dom skulle udvises af Danmark under mistænke for at forberede drab på en Muhammedtegner, får nu lov til at blive.

Ifølge Flygtningenævnet vil det være alt for farligt for manden at blive sendt hjem med terroranklager i bagagen. Derfor får han nu tålt ophold i Danmark.

Den danske tuneser blev sammen med to andre anholdt i Århus i vinters, fordi Politiets Efterretningstjeneste mente, at de planlagde at myrde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Mens den ene hurtigt efter blev løsladt, valgte den anden i sommers frivilligt at forlade Danmark.

Den tilbageværende tuneser får med ophold i Danmark lov til at være her, men får hverken lov til at arbejde eller modtage offentlige ydelser i Danmark. Han skal endvidere med jævnlige mellemrum møde op hos politiet.

Med det tålte ophold i sagen opholder der sig i øjeblikket tre mænd i Danmark, der er blevet administrativt udvist på anklager om, at de forbereder terror - men som altså ikke kan sendes hjem, uden at deres liv vil være i fare.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

-Newspaq

faktaboks