Telegiganten Telenor får per 1. august 2020 ny administrerende direktør. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk gigant hyrer ny direktør

26. maj 2020, 16:55
Telenor Danmark får ny administrerende direktør den 1. august, når Lars Thomsen afløser Jesper Hansen som CEO i Danmarks næststørste teleselskab.

Jesper Hansen, CEO i Telenor Danmark, har sagt ja til en ny rolle i Telenor Group som COO for en ny Nordic Hub, og derfor får virksomheden den 1. august ny administrerende direktør. Ny dansk CEO bliver den erfarne Telenormand, Lars Thomsen, der igennem de sidste to år har stået i spidsen for Telenor Groups IoT-initiativer på globalt plan og siden den 1. april 2019 også har været acting EVP, Group Commercial & Strategy og en del af Telenor Groups øverste ledelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet. 

LÆS OGSÅ: Berømt rigmand er død

Han har tidligere været en del af den danske direktørgruppe, hvor han som Markedsdirektør i peridoen fra 2013 til2018 var med til at igangsætte den digitale transformationsrejse, som Telenor Danmark siden 2015 har gennemlevet.

- Jeg glæder mig meget til at vende tilbage til Telenor Danmark, der har været på en flot rejse de senere år. Gennem en digital transformation er kunderejsen blevet forenklet og digitaliseret, og dét har banet vejen for, at forretningen hurtigere kan reagere på bevægelser i markedet og udvikle nye attraktive produkter til kunderne, udtaler Lars Thomsen og tilføjer:

- Telenor Danmark er lykkes med at eksekvere på en målrettet strategi om at effektivisere forretningen, sideløbende med at både kundetilfredsheden og lønsomheden er gået op, og virksomheden står i dag stærkt. Gennem et fortsat fokus på effektivisering, automatisering og udvikling af kunderejsen er målet at levere sund vækst på top- og bundlinje via øget kundetilfredshed og nye services.

Bestyrelsesformand for Telenor Danmark, Jukka Leinonen, byder Lars Thomsen velkommen i den nye rolle.

- Lars Thomsen har stor erfaring med det danske marked og kommer med indsigter fra Telenors øvrige markeder og nye produktområder som IoT. Det er værdifulde erfaringer og indsigter, der kan være med til at bringe Telenor Danmark videre og kapitalisere på den transformation, som forretningen de seneste år har gennemgået, udtaler han og tilføjer:

- En transformation, der har været flot orkestreret og drevet af Jesper Hansen, og som gør, at Telenor Danmark i dag står på et sundt fundament, og er klar til at vækste forretningen yderligere.

Telenor Danmarks nuværende administrerende direktør Jesper Hansen forbliver således i Telenor-koncernen og rykker over i en ny stilling med ansvar for at opbygge og lede en ny Nordic Hub. 

LÆS OGSÅ: Lotto-spiller forgyldt efter uger i uvished

Om Lars Thomsen:

  • Udnævnt til administrerende direktør i Telenor Danmark i 2020 (fra 1. august 2020)
  • 2019-2020 medlem af Telenor Groups Executive Management og Head of IoT i Telenor Group og acting Head of Commercial & Strategy
  • 2013-2018 ledende stillinger hos Telenor Danmark, senest som Markedsdirektør/CMO og del af direktionen
  • Tidligere Salgs- og marketingdirektør KMD, CEO MobilePeople, ledende stillinger hos Dell i Norden, UK & Ireland (senest som direktør for EMEA Solutions)
  • Uddannet fra Handelshøjskolen i København
  • Gift og har tre børn på 22, 19, 14 år