20200816132133390_1000
Ingen er foreløbig anholdt for et overfald, hvor en teenager blev overhældt med urin i Tranbjerg. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Teenager blev overhældt med urin ved overfald

16. aug 2020, 16:07
En 15-årig dreng blev lørdag aften overfaldet af to jævnaldrende, som skubbede, slog og hældte urin på ham.

Sent lørdag aften blev en 15-årig dreng overfaldet af to jævnaldrende på Tranbjerg Stationsvej i Aarhus-bydelen Tranbjerg.

Offeret blev skubbet op imod en husmur, fik knytnæveslag i ansigtet og blev overhældt med urin, oplyser politiinspektør Michael Kjeldgaard, Østjyllands Politi, til Ritzau.

Ifølge politiet mødte drengen op til en fest i Tranbjerg.

Han kørte med letbanen ud til bydelen sammen med en ven, hvor en gruppe på 12-13 personer ventede på dem ved stationen.

Efter at have forladt letbanestationen blev den 15-årige først skubbet i brystet, hvorefter to drenge fra gruppen slog ham i ansigtet med en knytnæve.

- Det er to drenge, der har taget fat på forurettede, og dem leder vi nu efter med henblik på at sigte dem for vold, siger Michael Kjeldgaard.

Den 15-årige får ifølge Michael Kjeldgaard besked på at drikke en flaske med urin. Da han nægter, får han indholdet af flasken hældt over sig, forklarer politiinspektøren.

Det er uvist, hvad baggrunden for overfaldet har været.

- Der er opstået en form for uoverensstemmelse mellem den 15-årige og så de to drenge fra gruppen, siger Michael Kjeldgaard.

Fremgangsmåden minder dog om den, der kendes fra fænomenet "dominansvold". Her bliver enkelte unge typisk overfaldet og på forskellig vis ydmyget af en eller flere andre personer.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) tager i en skriftlig kommentar kraftigt afstand fra lørdagens hændelse og lignende sager, som han kalder "forkastelige". Han tager forbehold for, at der endnu kan komme nye detaljer frem i sagen.

- Det er helt uacceptabelt og langt fra det trygge samfund, vi ønsker i Danmark.

- Vi skal kunne sende vores børn og unge ud af døren uden at være bekymrede for, hvad der sker med dem, og de skal trygt kunne bevæge sig rundt – også efter mørkets frembrud, skriver Hækkerup.

En sag om den beskrevne type vold verserer for tiden ved Retten i Sønderborg. Her har en 16-årig dreng erkendt, at han ved et overfald tvang en jævnaldrende dreng til at kysse sine sko - derudover slog og sparkede han offeret.

Dommen i den pågældende sag ventes afsagt tirsdag.

/ritzau/