Tal til mig, chef

27. aug 2010, 11:19
Kontoransatte i HKPrivat er ligeglade med chefens arbejdsindsats de vil bare snakke

En god chef skal have gode talegaver. Åbenhed og ærlighed er de vigtigste kriterier. Det viser en ny undersøgelse, som HK/Privat har lavet blandt deres medlemmer.

Medarbejderne går ikke op i, hvor effektivt chefen arbejder, de vil bare gerne have en åben arbejdsplads, hvor der er plads til dialog.

"Gennem undersøgelsen kan vi se, at medarbejderne vil have en chef, de kan tale med - ikke en chef, der sidder bag en lukket dør og sender mails," siger Carlo Søndergaard, der er faglig chef i HK/Privat.

Den omvendte verden

Organisationen Lederne er ikke overrasket over undersøgelsens resultat, men de mener, at undersøgelsen giver et omvendt billede af virkeligheden.

Organisationen finder det meget relevant, at en chef både er åben og ærlig, men det elementære som økonomi og effektivitet skal være på plads, før en chef ærligt kan lede medarbejderne via god kommunikation og nærvær.

"Som medarbejder lægger man vægt på, hvad der kommer mig til gode - men hvis en leder ikke har tjek på sin effektivitet og firmaets økonomiske bundlinje, så har man ikke ro til at være en god leder," siger ledelsesrådgiver Michael Uhrenholt fra Lederne.

HK/Privat starter i dag konkurrencen: Danmarks bedste chef 2010

Undersøgelsen

1496 medlemmer i HK/Privat er blevet spurgt om, hvad de synes, chefens vigtigste egenskaber er:

-  82 procent mener, at åbenhed og ærlighed er vigtigst.
- 86 procent mener, at evnen til
at tale med medarbejderne er vigtigst.
- 29 procent mener, at chefens effektivitet er vigtigst
- 15 procent mener, at en af chefens vigtigste egenskaber er at
koncentere sig om firmaets økonomi