Tag familien med på shariaferie

19. jul 2008
I Mellemøsten og Europa bliver der i de kommende år bygget flere og flere shariahoteller med adskilte pools og nul alkohol på menuen. Engang i fremtiden vil hotellerne også komme til Danmark.

Halalkøkken, alkoholfri bar, skilte mod Mekka og adskilte swimmingpools.

Flere af de såkaldte shariahoteller vil i de kommende år blive indviet rundt omkring i Mellemøsten og Europa. Det skriver Information lørdag.

Det er hotelvirksomheden Almulla Hospitality, der planlægger at opføre 150 nye shariahoteller inden for de næste fem år. Indtil videre er der opført et hotel i Dubai.

Hoteller uden alkohol og svinekød har længe eksisteret i Sauda Arabien, Qatar og Kuwait, men i de nye hoteller er konceptet mere gennemtænkt, så hele hotellet er bygget op omkring sharia-principper.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

 - For eksempel er det bygget, så sengene ikke vender mod Mekka, og toiletterne heller ikke gør. Kunsten på væggene må ikke afbillede menneskekroppen, siger chefkonsulent på projektet Stewart Jack til Information.

Andre regler på hotellerne er blandt andet, at der ikke er natklubber, at de ansatte overvejende skal være muslimer, at der er adskilte bederum og bedemåtter på værelserne og at mandlige tjenere betjener mandlige gæster og kvindelige tjenere betjener kvinder og familier.

Også til Danmark

Stewart Jack understreger, at hotellerne også henvender sig til ikke-muslimer. Mere generelt er hotellerne rettet mod de rejsende, der ikke gider fulde folk og undeholdning om aftenen men hellere vil slappe af på en anden måde.

Uden for Mellemøsten er det byer som London og Paris, der i første omgang er i hotelvirksomhedens søgelys.

Men når der bliver et marked for den type turisme i Danmark, er planerne, at virksomheden også vil bygge et hotel herhjemme.

 

 

faktaboks