Da Einar Aas tabte "væddemålet" boede med familien ved fjorden Vikkilen nord for Kristiansand. Foto: Google Street View

Tabte milliarder på væddemål: Nu er han tilbage

15. jan, 19:29
Den norske storspekulant Einar Aas er dukket op i den branche, som kostede ham det meste af formuen.

Den norske storspekulant Einar Aas er tilbage på det marked, som for halvandet år siden kostede det meste af hans milliardformue, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Ansatte må ikke drikke sodavand: Risikerer fyreseddel

I 20 år lykkedes det for Einar Aas i "væddemål", at satse rigtigt og tjene tjene fantasifuldt mange penge på elprisernes fremtidige værdi i Tyskland og Skandinavien.

Alene i 2016 tjente han 1.200 kroner i minuttet, døgnet rundt, hele året, og kunne putte 650 millioner kroner ind på kontoen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Fiaskoen i 2018 betød at Einar Aas' portefølje blev tvangssolgt med et tab på 1,9 milliarder kroner, og at han med nød og næppe en personlig konkurs, men han er ifølge det norske medie Dagens Næringsliv tilbage på elmarkedet.

Således bekræfter bestyrelsesmedlem i Branden Forvaltning, Åsmund Haugsvær, at Einar Aas fra årsskiftet har været ansat som analytiker.

- Han vil ikke stå for at rådgive nogle virksomheder, siger Åsmund Haugsvær til Dagens Næringsliv.

Udover at have tabt det meste af sin formue har Einar Aas været tvunget til at sælge flere ejendomme, en luksushytte, en penthouse-lejlighed samt en ejendom i Spanien og en del kunst, fortæller Dagens Næringsliv.

LÆS OGSÅ: Falsk hjemmehjælper snyder 96-årig kvinde: Stillede ét særligt spørgsmål