Tæt på verden: Tabte 7 kilo og fik sin vilje

28. aug 2011
Indien fester fordi demonstranter, ledet af Anne Hazare, har tvunget parlamentet til at vedtage en lov imod korruption.

Det skulle tage 12 dages sultestrejke som protest imod galopperende korruption i Indien og millioner af stærkt utilfredse indere landet over, før parlamentet i New Delhi lørdag gav sig. Til gengæld lagde de sig artigt på ryggen og råbte bebe.

Den 74-årige aktivist Anne Hazare gennemtvang en afstemning i begge parlamentets kamre, hvor lovgiverne groft sagt giver han håndslag på alle hans krav. Et af dem var, at folket skulle se, hvilke politikere stemte for og ikke mindst hvilke stemte imod.

Det ordnede politikerne, der i 40 år har været ude af stand til at vedtage en anti-korruptionslov,  ved at vedtage resolutionen enstemmigt.

En nødvendig lov

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den kommende lov for et Jan Lokpal, folkets anti-korruptions ombudsmand, skal gennemlyse både privates og politikeres gerninger. Det er der stor brug for, fordi det indiske samfund på alle niveauer er gennemtæret af korruption.

Premierminister Manmohan Singh anses for en ren politiker, der bestyrer histories mest beskidte kabinet og parlament. Han deler befolkningens væmmelse over korruptionen i samfundet. Anne  Hazare  var fra sin seng i en park i stand til at tæmme parlamentet.

Et af Anne Hazares krav var, at der både på nationalt og lokalt plan skal etableres Lokpals, som kan hjælpe med at bekæmpe og afsløre korruption.  Indiens økonomi er stærkt tynget af dette uvæsen og internationale kritikere har gang på gang sagt, at landet ikke kommer fattigdommen til livs i korruptionens skygge.

tæt på verden

En af landets mest erfarne u-landsjournalister, Dan Larsen, skriver nyheder om de fattige lande for avisen.dk. Danida bidrager til projektet.