unnamed-medium_32
'Jeg oplever, at mine kolleger har store forventninger til forhandlingerne. De forventer at se en lønfremgang. Hvis ikke det sker, så er jeg bange for, at mange af dem forlader faget'. Foto: Privatfoto

Sygeplejerske efter påstand om dovenskab: 'Det her har vi ikke brug for'

18. jan 2021, 16:15
Der er brug for opmuntring og motivation i en tid, hvor mange sygeplejersker har lyst til at forlade faget. Derfor er det ærgerligt, når dovenskab og sygeplejersker nævnes i samme sætning, mener sygeplejerske, der nu kommer med en opsang.

De er i skudlinjen, og alle taler om dem. Sygeplejerskerne. Altså dem med den ringe løn og de indimellem kritisable arbejdsvilkår.

I hvert fald hvis de selv skal sige det. Sygeplejersker har råbt op om disse problemstillinger i årevis, og coronakrisen har stort set kun virket som en katalysator for samme kamp.

Det er også tilfældet for Harun Demirtas, der er uddannet sygeplejerske og er kredsnæstformand hos Dansk Sygeplejeråd. Han blev pludselig ramt af en frustration, da han i sidste uge læste et debatindlæg i Berlingske, hvor samfundsredaktør Bent Winther sætter spørgsmålstegn ved den model, man aftaler sygeplejerskers løn ud fra.

LÆS OGSÅ: Fru Stat er drevet af medlemmerne: Nu er hun chefforhandler for 180.000

I debatindlægget fremlægger han blandt andet påstanden om, at dygtige og effektive sygeplejersker bør belønnes højere end dovne og ineffektive kolleger, hvilket ikke er tilfældet i dag. Det faldt Harun Demirtas for brystet. Så meget, at han gik til tasterne.

- Jeg blev enormt frustreret over at læse det, fordi han taler om frontpersonalet som værende dovne og ikke fortjene at blive anerkendt med bedre vilkår og lønfremgang nu her, når vi skal forhandle overenskomster. Det frustrerer mig, fordi mange af os ofrer os enormt meget, siger Harun Demirtas.

Ingen dovne sygeplejersker

Ifølge ham bør den ofring udløse alt andet end påstanden om, at der blandt frontpersonalet går dovne individer rundt og udnytter flittige kollegers flid og hårde arbejde.

De dovne kolleger møder Harun Demirtas nemlig ikke. Snarere tværtimod.

Jeg oplever, at mine kolleger har store forventninger til forhandlingerne. De forventer at se en lønfremgang. Hvis ikke det sker, så er jeg bange for, at mange af dem forlader faget.
Harun Demirtas, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd

- Det har jeg enormt svært ved at genkende. Sygeplejersker arbejder hårdt for at få det hele til at hænge sammen, og det er ikke sådan, at der går nogle rundt og slapper af, siger han.

Af Bent Winthers debatindlæg fremgår det dog ingen steder, at han kalder sygeplejersker for dovne. I stedet argumenterer samfundsredaktøren for, at man i højere grad bør skule til individuelle lønninger for offentligt ansatte, sådan at effektive medarbejdere også belønnes for den ekstra indsats.

Alligevel mener Harun Demirtas, at debatindlægget udtrykker en holdning, som ikke er foreneligt med den måde, vi i Danmark traditionelt ordner lønspørgsmål på.

- Det skal man passe på med, for det er den danske model, man piller ved så. Lokalt har arbejdsgiveren jo også en række værktøjer og rettigheder, hvis en arbejdstager ikke løfter opgaven godt nok. De kan for eksempel indgå i en dialog med medarbejdere om det, siger han.

Synlighed

Derfor ser han heller ikke nogen grund til at resultatlønne sygeplejersker. Men vigtigst af alt finder Harun Demirtas det problematisk, at dovenskab og sygeplejersker nævnes i samme forbindelse.

Det er lige præcis det modsatte af, hvad faggruppen har brug for netop nu, slår han fast.

- Det er ærgerligt at fremhæve nogle sygeplejersker som dovne. Det her har vi ikke brug for som faggruppe. Vi har brug for opmuntring og motivation i en tid, hvor mange af mine kolleger har lyst til at forlade faget.

Den lyst opstår, ifølge Harun Demirtas, i en kombination af ringe arbejdsvilkår, dårlig løn og manglende anerkendelse på et generelt plan.

Ganske vist er der anerkendelse og ros til sygeplejerskerne netop nu, hvor coronakrisen rusker i afdelingerne rundt omkring i landet. Men den indsats bliver glemt igen, når krisen er overstået, forudser han.

- Mange taler os op til skyerne lige nu, og vores funktion er blevet meget synlig. Men lur mig, om ikke det hele er glemt af politikerne, når coronakrisen er overstået, siger han.

'Det kan man ikke lukke øjnene for'

Men ikke desto mindre er tiden perfekt for overenskomstforhandlingerne, mener Harun Demirtas. I lyset af coronakrisen står sygeplejerskers værdi nemlig så tydeligt, at det bliver svært at ignorere det.

I hvert fald bliver det en risikabel leg at forsøge, slår han fast.

- Jeg oplever, at mine kolleger har store forventninger til forhandlingerne. De forventer at se en lønfremgang. Hvis ikke det sker, så er jeg bange for, at mange af dem forlader faget. Min oplevelse er, at sygeplejersker i dag selv har meget mere fokus på at måle deres værdi for samfundet i de vilkår og den løn, de bliver tilbudt. Og det glæder mig. Det vil de naturligt også gøre i de forhandlinger, siger han.

Men lige så perfekt tidspunktet er for jer, fordi det viser, hvad I kan og gør, lige så ikke-repræsentativt er det vel for jeres normale arbejdsvilkår. På den måde er coronakrisen i bund og grund også et lidt 'fejt' argument for højere løn, fordi det er en så abnorm situation?

- Man kan ikke komme uden om, at krisen har vist, hvor meget sygeplejersker er værd. Det kan man ikke lukke øjnene for, og selvfølgelig skal vi i Dansk Sygeplejeråd bruge det faktum til gavn for sygeplejerskerne. Det bliver jo heller ikke den sidste epidemi eller pandemi i verdenshistorien, og kommende sygeplejersker skal jo også motiveres til at gå ind i den kamp. Derfor skal vi passe bedre på dem som passer på Danmark, siger Harun Demirtas.

Skal man forstå Bent Winthers påstand, så skal man acceptere argumentet om, at det kræver mere fleksible lønsystemer og et knapt så rigidt solidaritetsfokus at udvikle den offentlige sektor – med blandt andet højere lønninger til følge. I debatindlægget lyder det blandt andet:

- Den store solidaritet og de gensidigt vogtende kollektive forhandlingsfællesskaber, der kendetegner de offentlige grupper, gavner hverken de ansatte eller udviklingen af den offentlige sektor (..) I dag taler alle om at styrke den offentlige ledelse. En kommission har endda skrevet en diger betænkning om det. Set med de briller er det svært at se, at der ikke med til den øvelse hører mere fleksible lønsystemer.

Men den køber Harun Demirtas ikke.

- Det er et fællesskab, og det skal vi værne om, siger han.

LÆS OGSÅ: Konflikt kan ramme over 800.000 offentligt ansatte: Sådan er du sikret ved strejke eller lockout