Sygemeldte Ninna Hedeager Olsen har hjulpet veninde på Tunø. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Sygemeldt borgmester arbejdede gratis på kro

22. aug 2019
Den sygemeldte københavnske borgmester Ninna Hedeager Olsen har hjulpet veninde med at servere.

Med afsæt i anonyme kilder kan Ekstra Bladet fortælle, at den sygemeldte teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL) i løbet af sommeren har stået bag baren og serveret på Thunø Kro på øen Tunø mellem Samsø og Jylland.

LÆS OGSÅ: Raser over Trump-aflysning: - Åndssvagt pis

Ifølge både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten drives Thunø Kro af en veninde til Ninna Hedeager Olsen, og ifølge Ekstra Bladet har kroen siden den blev etableret i 2016 haft et samlet underskud på knap 140.000 kroner.

Onsdag meddelte Københavns Kommune i en pressemeddelelse, at borgmesteren efter ønske fra forvaltningen har afleveret en lægeattest.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ninna Hedeager Olsen har været sygemeldt siden 7. april. Sygemeldingen kom efter det kom frem, at en mand var mistænkt for voldtægt af en kvindelig gæst til en fest i borgmesterens lejlighed.

Den mandlige gæst er anholdt og ifølge anklageskriftet har han også blufærdighedskrænket Ninna Hedeager Olsen ved at blive befamle hende på brysterne og på hofterne.

Ifølge Københavns Kommunes pressemeddelelse fremgår det af lægeattesten, at lægen har vurderet, at Ninna Hedeager Olsen er uarbejdsdygtig fra 23. april til 25. september 2019.

Ifølge Ekstra Bladet har borgmesteren blandt andet serveret mad fra slutningen af juni til ind i august.

Under sin sygemedling har Ninna Hedeager Olsen modtaget en månedsløn på knap 90.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Ballade ved Rasmus Paludan-retssag: Fik fjernet mand