Syge på kontanthjælp beholder forsikringssum

29. jan 2014, 11:20
Forsikringspenge på kontoen sløjfer ikke længere kontanthjælpen.

Mennesker der rammes af alvorlig sygdom bliver ikke længere udelukket fra at få kontanthjælp, selv om de får udbetalt deres penge fra forsikringen.

Det er en konsekvens af kontanthjælpsreformen, som trådte i kraft i år.

I Kræftens Bekæmpelse hilser man de nye regler velkommen.

"Alle der bliver kritisk syg har brug for pengene fra deres forsikring. Også mennesker på kontanthjælp. De er nu blevet ligestillet med andre i samfundet," siger Laila Walther, afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse.

Forsikring ikke længere formue

De fleste danskere er forsikret mod alvorlig sygdom gennem deres pensionsopsparing. Typisk får man udbetalt mellem 100.000 og 150.000 kroner, hvis uheldet er ude.

Men indtil nu har kommunen regnet disse penge som formue, og derfor krævet pengene brugt, før der kunne udbetales kontanthjælp eller tilskud til for eksempel rengøring eller fysioterapi.

Det er dyrt at være syg

"Det er en anerkendelse af, at det svært og ikke mindst dyrt at være syg. Udgifter til transport, til færdiglavet mad, når man ikke orker at stå i køkkenet, eller til rengøring og så videre," siger Laila Walther.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse gælder de nye regler gælder dog kun for folk, der efter den 1. januar skal have bevilget kontanthjælp eller forskellige former for tilskud.