c20191030132904342_1000
- Nu skal der bare lidt ro på. Jeg håber, at jobbet vil lette på presset og give mig en mere motivation til at komme ud blandt andre mennesker, siger Kevin Juhl Pedersen. Foto: Michael Drost-Hansen, Fagbladet 3F

Syge Kevin blev overvåget af kommunen: Nu er der nyt i sagen

31. okt 2019, 06:39
Alt fra spisevaner til Netflix blev overvåget, da Billund Kommune mistænkte den piskesmældsramte Kevin Juhl Pedersen for at snyde med sin ydelse. Nu har han fået tilkendt fleksjob.

Trætheden slog den piskesmældsramte Kevin Juhl Pedersen med fuld kraft, da han den 15. oktober forlod jobcentret i Billund. Han havde lige modtaget nyheden om, at han endelig kan sige farvel til sin ressourceforløbsydelse og i stedet få tilkendt et fleksjob.

Det skriver Fagbladet 3F.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Forsker: Beskæftigelsessystemets jagt på udsatte er gået for langt

En enorm byrde var blevet taget af hans skuldre, og for første gang i flere år kunne han slappe af i kroppen og hovedet.

- Det er en lettelse uden lige, at det er slut nu. Jeg har i så lang tid stresset over min sag, så nu håber jeg, at jeg endelig kan begynde at sove roligt om natten, siger han.

Det har ikke været nogen let kamp at nå hertil, fortæller den 24-årige Kevin Juhl Pedersen.

Han røg på ressourceforløbsydelse efter, at han i 2017 blev invalideret af et alvorligt piskesmæld, som han pådrog sig ved et biluheld. På grund af ulykken lider Kevin Juhl Pedersen i dag af kroniske nakkesmerter, hovedpine og koncentrationsbesvær.

Men ulykken blev også startskuddet til en omfattende sag om kommunal overvågning.

I februar kunne Fagbladet 3F blandt andet afsløre, at Billund Kommune gennem et kontoudtræk havde overvåget alt fra Kevin Juhl Pedersens kørsel, elforbrug, spisevaner, kontooverførelser til hans forbrug af streamingtjenester som Netflix, Viaplay og iTunes.

Kommunen igangsatte overvågningen i september 2018, efter at Kevin Juhl Pedersen havde skiftet adresse fra hjemmeboende til udeboende.

Adresseskiftet havde betydning for satsen på hans ressourceydelse, og det fik kommunen til at mistænke ham for socialt bedrageri.

I forløbet har Billund Kommune gentagende gange konfronteret ham med oplysninger fra hans eget og hans forældres elforbrug, som er blevet hentet uden samtykke.

Kommunens kontrolenhed mente ikke, at elforbruget hos forældrene var faldet nok til, at Kevin Juhl Pedersen reelt var flyttet hjemmefra.

Efter at Kevin Juhl Pedersen er stået frem med sin historie, har Billund Kommune afsluttet deres kontrolsag og erkendt, at deres overvågning var gået for vidt.

Med tilkendelsen af fleksjobbet er den sidste sten i sagen lagt, og den unge 3F’er kan nu se frem til en helt ny start.

I det næste stykke tid skal han arbejde 12 timer ugentligt hos et bilhus, hvor han står for kundebetjeningen og opretter biler i firmaets system.

- Nu skal der bare lidt ro på. Jeg håber, at jobbet vil lette på presset og give mig en mere motivation til at komme ud blandt andre mennesker, fortæller han.