Syg i længere tid Her er dine rettigheder

7. aug 2009

Hvis du er syg i længere tid, er der nogle mekanismer, der begynder at træde i kraft.

For det første skal du kunne vise en lægeerklæring, når du er syg i mere end fire dage i træk. Her skal stå, hvad du fejler, og hvor længe, man kan forvente, sygdommen fortsætter.

Hvis du stadig er syg efter 14 dage har din arbejdsgiver ret til at se en ny lægeerklæring. Udgifter til begge lægeerklæringer skal betales af din arbejdsgiver.

Senest efter fire uger vil din arbejdsgiver kontakte dig og spørge, hvordan det går med sygdommen. Det bliver nogle steder kaldt en fastholdelsessamtale, som altså handler om, hvordan din arbejdsgiver kan hjælpe til at få dig hurtigt tilbage i arbejde.

Efter otte ugers sygdom har kommunen pligt til at kontakte dig. Kommunen skal herefter løbende følge op på din sygdom, og måske skal din arbejdsgiver og din læge også involveres.

En af de løsninger, kommunen kan foreslå, er at du starter langsomt op i jobbet med en delvis raskmelding, eller hvis din sygdom ser ud til at blive meget langvarig, at du får et fleksjob eller en revalidering.

Du og din arbejdsgiver har også mulighed for at lave en såkaldt §56-aftale, som betyder, at kommunen betaler din løn, når du er fraværende. På den måde belaster du ikke din arbejdsgiver økonomisk, og du kan nemmere holde fast i jobbet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her