Fik du læst?: Syg gartner på dagpenge: Flytter på campingplads for at redde økonomi

23. dec 2018
Udhulingen af dagpengene tvinger mange til at træffe hårde valg. Charlotte Rasmussen vil flytte på campingplads for at kunne betale medicin, tandlæge og genoptræning.

Dette interview blev bragt første gang 25. september. Det var en af de mest læste interview på Avisen.dk i 2018. Vi bringer den igen, fordi mange andre læsere tidligere fandt interesse for den.

For mange lønmodtagere har de seneste år udhuling af dagpengene store personlige konsekvenser. I en undersøgelse blandt 3F'ere svarer mange, at de har været nødt til at flytte eller spare på medicin, fordi dagpengene er meget lavere end lønnen.

Læs også: Lave dagpenge gør ondt: Børnene og de syge betaler

Og netop det dilemma kender 53-årige Charlotte Rasmussen.

- I første omgang vil jeg nok leje huset ud fra november og flytte på campingplads. Sådan gør min veninde, som er i fleksjob, siger hun.

Læs også: Debattør til arbejdsgiverne: Der findes ikke mangel på arbejdskraft - kun klynk

Charlotte Rasmussen er single og så presset på sin økonomi, at hun tænker på helt at sælge sit lille byhus i Bogense for at få råd til genoptræning, fysioterapeut og den medicin, der kan dulme smerterne i ryg og knæ.

Helbreddet holder ikke

Smerter, der både kommer af slidgigt og et langt arbejdsliv med tunge løft og ensidigt, gentaget arbejde i industrien, på lager og på gartneri:

- Jeg har arbejdet hårdt fra jeg var 13 år, og jeg skal jo blive ved rigtig mange år endnu med den pensionsalder, vi får. Det vigtige er, at jeg bliver rask, siger Charlotte Rasmussen.

Læs også: Hvad bilder Henrik Dahl sig egentlig ind?

Senest havde hun vikarjobs i industrien, men er i øjeblikket sygemeldt på dagpenge.

Hun tror ikke, helbreddet kan holde til arbejdet i industrien. Og selvom hun er uddannet gartner, tror hun heller ikke, mulighederne er mange her:

- Det er i dag en branche, hvor billige udlændinge, der vil arbejde alle ugens syv dage, har taget over. Den konkurrence kan jeg ikke deltage i, med det helbred jeg har, siger Charlotte Rasmussen.

Læs også: Om syv år når dagpengene en milepæl "af den helt negative slags

- Jeg frygter en længere periode på dagpenge. Mit håb er at kunne finde arbejde indenfor en branche, som min ryg kan holde til, men indtil da må jeg skære ned på udgifterne. Jeg har også en stor tandlægeregning, jeg skal afdrage på.

Bilen er blevet udskiftet med en scooter. Næste skridt er campingpladsen.