Han er sigtet for bestikkelse efter straffelovens paragraf 144 gennem sit job i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Svindel i Forsvaret: Sigtet mand tømmer huset

9. jan 2020, 10:52
Svindelsigtet mand fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fjernede for en uge siden effekter fra sin villa.

Ifølge Ekstra Bladet viser billeder, som avisen er i besiddelse af, at en svindelsigtet mand fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for en uge siden fjernede effekter fra sin villa.

LÆS OGSÅ: Tv-ægtepar flytter sammen: Langt til jobbet

Manden er sigtet for bestikkelse efter straffelovens paragraf 144 gennem sit job i Ejendomsstyrelsen. Her arbejdede han med at hyre håndværkere til vedligehold af forsvarets ejendomme.

Hvad den svindelsigtede puttede ind i sin bil og i sin trailer vides ikke, men det er tilsyneladende ikke første gang, at der er fjernet ting fra huset.

Det fortæller Klaus Jensen til Ekstra Bladet. Han bor tæt ved den svindelsigtede mands ejendom.

- Jeg kan huske, at der fredag 6. december kørte en lille lastbil med åbent lad op til huset om aftenen. Jeg tænkte ikke videre over det dengang, og jeg så derfor heller ikke, om de kørte med noget fra huset, siger han.

Den sigtedes advokat, Peter Brink, oplyser til Ekstra Bladet, at politiet har takket nej til at komme ud og se huset.

LÆS OGSÅ: Kvinde­morder dømt for vold mod kæreste

I begyndelsen af december blev to ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse politianmeldt. Det skete efter Rigsrevisionen i en undersøgelse har afsløret, hvordan medarbejdere i årevis har kunnet bestille varer og tjenesteydelser uden andres indblanding.

Fakta: Sådan vil Trine Bramsen rydde op efter svindelsag


Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil iværksætte flere undersøgelser efter svindelsag i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Hun sætter foreløbig tre initiativer i gang, men flere initiativer og konsekvenser kan følge.

De tre initiativer kan deles op i tre spor:

Svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Sagen om svindel i styrelsen skal undersøges til bunds. Et rejsehold er sendt til Hjørring (hvor Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har base, red.).

Trine Bramsen ønsker, at den interne undersøgelse, der er foretaget, skal suppleres af en ekstern undersøgelse, som skal tilrettelægges sammen med partierne i Folketinget.

Direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fritages for tjeneste indtil videre.

Indkøb på Forsvarsministeriets område

På baggrund af svindelsagen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal hele Forsvarets område undersøges til bunds.

En tværgående undersøgelse iværksættes, og det skal ligeledes ske i et samarbejde med alle Folketingets partier.

Departementets håndtering af sagen

En koncernstyringsdirektør i departementet bliver fritaget for tjeneste og bliver overført til anden tjeneste. Det overvejes, om ledelsesstrukturen skal reorganiseres.

Der skal ske en styrkelse af Forsvarsministeriets interne revision i forhold til beføjelser og kompetencer. Processen for håndtering af whistleblowers styrkes.

Kilde: Forsvarsministeriet, Ritzau