Svensk politi har anholdt to nye mænd i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det skriver avisen Sydsvenskan. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ny udvikling i sag om eksplosionen ved Skattestyrelsen

22. aug 2019
Med to nye anholdelser er i alt fire personer sigtet i bombesag fra Skattestyrelsen.

Svensk politi har anholdt to nye mænd i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Det oplyser politiet i Malmø.

Begge mænd, der er 22 år og 27 år, mistænkes for at udsætte andre for grov fare i det offentlige rum.

- To personer blev anholdt i går (onsdag, red.). De er mistænkt for medvirken til sprængningen mod Skattestyrelsen, udtaler Nils Norling, talsmand fra politiet i Malmø.

Det er uvist, hvordan de to mænd forholder sig til sigtelsen.

- Vi kan ikke kommentere yderligere, lyder det fra Nils Norling.

Svensk politi skal nu inden lørdag beslutte, om mændene skal for en dommer. Her skal dommeren formentlig tage stilling til, om de skal varetægtsfængsles samt udleveres til Danmark.

Københavns Politi bekræfter anholdelserne.

- Yderligere to personer blev i går (onsdag, red.) anholdt i Sverige i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen den 6. august. Vi har ikke flere oplysninger for nuværende, skriver politiet på Twitter.

Dermed er i alt fire personer sigtet i sagen. Tre er i myndighedernes varetægt, mens en fjerde er på fri fod. Han, en 23-årig mand, har været internationalt efterlyst siden i sidste uge.

Kvällsposten skriver, at svensk politi har foretaget yderligere beslaglæggelser hos den 23-årige. Avisen har talt med den 23-åriges advokat, Clas Schumacher.

Han fortæller, at beslaglæggelserne skal prøves ved Tingsrätten i Malmø.

Ved et retsmøde i Malmø i fredags besluttede en dommer, at en 22-årig mand skal udleveres til Danmark. Det er dog uvist, om manden appellerer den beslutning.

Det var om aftenen tirsdag den 6. august, at der skete en eksplosion ved Skattestyrelsen på Nordhavn i København.

Der var tale om en kraftig eksplosion, der gav store skader på Skattestyrelsens facade. En person kom lettere til skade.

Sprængstoffet lå blot 60 centimeter fra indgangspartiet.

/ritzau/