Svane: Kirsten Jacobsen var helt sin egen

4. dec 2010
Kirsten Jacobsen var elsket hos sine modstandere og lavede politik på sin helt egen måde. Avisen.dks politiske redaktør skriver nekrolog

Læs nekrologen fra Avisen.dk's politiske redaktør her.

Da Kirsten Jacobsen, Fremskridtspartiets stjerne i 90'erne, døde torsdag aften, var det ikke bare et farvel til en farvestrålende kvinde. Det var også et farvel til et politik begreb, for Kirsten Jacobsen var og blev helt sin egen.

Starten af 90'erne blev hendes absolutte højdepunkt i livet. I de år formåede hun at blive elsket hos sine modstandere, at blive sin egen en-mandshær, der kæmpede den lille mands sag og samtidig være kvinden, der turde gå imod erhvervsbosserne.

Hun bekæmpede 'banditterne i habitterne' med succes, men tabte sin egen politiske kamp mod Pia Kjærsgaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De to kvinder kæmpede en indædt og bitter kamp i Fremskridtspartiet - Pia K. havde altid flertal og da hun mistede det, forlod hun partiet og dannede Dansk Folkeparti. Det tog livet af Fremskridtspartiet.

Kirsten Jacobsen var et menneske med mange facetter, bedste-veninde med SF'eren Lilli Gyldenkilde, anarkist på sin egen måde, stærkt kongetro og vild med både radio-bingo og Lykkehjulet.

Kirsten Jacobsen blev 68 år.

Læs nekrologen fra Avisen.dk's politiske redaktør her.