Supermarkeder snyder med vinens førpris

30. okt 2009
John Iversen: Vinbranchen er i krise så der er gode tilbud til billige penge. Men pas på med førprisen, den snyder

Der er ingen tvivl om, at der er krise i vinbranchen. Og det kan ses på de mange tilbud, forbrugerne hver uge møder i vinhandlernes reklamer. Der er øjensynligt gode køb at gøre, men pas lidt på, for der er meget, der tyder på, at de priser, der angives som den oprindelige pris, er sat urimeligt højt.

Jeg bliver i hvert fald skeptisk på forbrugernes vegne, når man pludselig kan spare flere hundrede kroner på en vin fra et topslot i Sydfrankrig. Derfor er mit råd:

Se på, hvad du betaler for vinen, ikke hvor meget, du har sparet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Når det er sagt, så  er det købers marked i øjeblikket. Vi er helt givet et af de lande i verden, hvor der er flest importører, og de danske importører er godt til at købe ind og udnytte den krise, der er i en række vinlande. Denne uge er endnu et godt eksempel på, at det er muligt at gøre fine køb i prislejet under 60 kroner flasken.

Denne uges vintilbud:

 

 

Alamos, bonarda, Catena, 2007, Argentina. 49,95 kroner flasken. Philipson Wine. Nærmeste forhandler:7022 6888. www.philipsonwine.com

Endnu engang en lækker vin fra Sydamerikas bedste vinmager. Lavet på den italienske - og ikke særlig kendte - bonarda-drue. Nyd den let afkølet.

 

 

 

Deakin Estate, chardonnay, pinot grigio, 2008, Australien. 59 kroner flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler: 6614 4448. www.wine.dk

En lidt skuffende chardonnay fra landet down-under.

 

 

 

 

Domaine Pellehaut, Rosevin, Gascogne, 2008, Frankrig. 59 kroner flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler: 6614 4448. www.wine.dk

Rosevin er noget, som mange rynker lidt på næsen af. Det er der ingen grund til og denne rosevin fra det sydlige Frankrig er et godt eksempel på en meget lækker vin. Dejlig frisk og med en fin duft af kirsebær. Drik den kold.

 

 

4 skruelåg

 

 

Apaltagua Reseva, carmenere, Colchagua, 2007, Chile. 3-liters Bag-in-Box. 139,95 kroner. På tilbud til 99,95 kroner for 3 liter. Det svarer til 25 kroner flasken. I alle Super Best butikkerne i hele landet. Nærmeste forhandler: 3613 0078

Bag-in-Box er på vej frem. Og det kan jeg godt forstå. Her er man sikker på, at der ikke er prop, og man får næsten altid meget for pengene. Ugens vin er endnu et godt eksempel på hvor dygtige vinmagerne er i Chile. Tobak, lakrids og mørk frugt strømmer op fra glasset.

Ugens bedste køb

 

 

Vini del Sole, negroamaro, Apulien, 2008, Italien. 59 kroner flasken. På tilbud til 49 kroner flasken. I alle Vinoble butikker. Nærmeste forhandler: 8755 9900. www.vinoble.dk.

Endnu et eksempel på, at der er gang i vinudviklingen nede det sydlige Italien. Her er vi i Apulien, og den lokale drue negroamaro får her fuld knald på sødmen og masser af frugt. Giv den lidt luft før serveringen.

 

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006.

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.

John Iversen er 55 år, gift, far til tre og bor i København.