- Det er helt vildt langt ude! Hold kæft, hvor er det latterligt. Det undergraver hele branchen, siger Benjamin Boe Rasmussen til Ekstra Bladet. Foto: Foto: Miriam Dalsgaard

Supermarkedsgigant tilbød gavekort som løn: Nu har de trukket jobopslag tilbage

31. jul 2019, 12:56
Efter pres fra Dansk Skuespillerforbund har Salling Group nu trukket et jobopslag tilbage, hvor supermarkedsgiganten tilbød en løn bestående af et gavekort.

Salling Group søgte en skuespiller til en ny reklamefilm. I første omgang lød det, at betalingen ville være et gavekort, men efter pres fra Dansk Skuespillerforbund vil supermarkedsgiganten nu alligevel tilbyde løn, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: DMI advarer om voldsomt vejr: "Det er ret ekstremt"

Ifølge formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, var der intet ulovligt i, at Salling Group kun tilbød et gavekort på 1000 kroner for en dags arbejde, men det ville være ødelæggende for branchen, mener han.

- Det er helt vildt langt ude! Hold kæft, hvor er det latterligt. Det undergraver hele branchen, siger han til Ekstra Bladet.

Jobopslaget

STATIST SØGES TIL OPTAGELSER 6/8 2019 TIL SKAGENFOOD-VIDEO
Vi søger en mand eller kvinde der skal spille lærer i en Skagenfood-video d. 6. august i Aarhus. Videoen skal bruges til Skagenfoods Facebook-, Instagram- og Youtubeside samt hjemmeside.

Handlingen kort: 8 børn på 9-10 år skal lave mad i et hjemkundskabskøkken på en skole med en kok fra Skagenfood.
Rollen har få replikker og udover det, skal læren hjælpe eleverne i køkkenet.
Tidspunkt: Ca. kl. 9.15 i Trige i Århus.
Løn: Gavekort på 1000 kr. som kan bruges til Bilka, Føtex eller Netto.
Forplejning hele dagen.
Vi dækker ikke  transportudgifter.

ANSØG
Send ansøgning + en kort video af dig selv hurtigst muligst til (navn undladt, red.): (mail undladt, red.)

At man ikke betaler skuespillere ordentlig løn og kalder dem ”statister” i stedet for skuespillere er et stigende problem inden for branchen, lyder det fra Benjamin Boe Rasmussen.

- Der er alt for udbredt. Mange forsøger at slippe afsted med at betale med gavekort eller et par flasker vin, og vi bruger meget tid på det, siger han til Ekstra Bladet.

Da Salling Group ikke er medlem af nogle af de arbejdsforeninger, som Skuespillerforbundet har en aftale med, kunne fagforeningen som udgangspunkt ikke gøre noget ved opslaget. Men Benjamin Boe Rasmussen var klar til at tage drastiske skridt for at forhindre sine medlemmer i at tage jobbet.

- Mine medlemmer må ikke tage jobbet til den løn, for så bliver de smidt ud af forbundet, da det er konkurrenceforvridende, siger han til Ekstra Bladet.